דף הבית / מתכונים / אוזני המן קלאסיות

אוזני המן קלאסיות

מתאים לכ- 50 יחידות אוזני המן

 

מצרכים לבצק:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1/2 כוס אבקת סוכר מנופה

1 חלמון

1 ביצה

2 וחצי כוסות קמח לבן מנופה

1/8 כוס פרג שלם

 

למילוי פרג:

כמות המילוי תספיק לכם ל-2 מנות של הבצק.  השתמשו בחצי מהמילוי עכשיו ובחצי השני כשתכינו משלוח מנות לשכנה או לגננת, או תכפילו את המתכון לבצק.

 

1 ו-1/2 כוסות חלב

1 ו-1/2 כוס סוכר

4 כוסות פרג טחון טרי

100 גרם חמאה

50 גרם פירורי עוגיות/ שקדים טחונים

1 כפית קינמון

1 כפית אגוז מוסקט טחון

1/2 כוס ריבת שזיפים פובידל

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים אבקת סוכר וחמאה למרקם קרמי.

מוסיפים את הביצה ומערבבים מעט,

לאחר מכן, מוסיפים את היבשים: קמח, פרג שלם ומעבדים עד החיבור (יש להיזהר מלישת יתר).

מניילנים את הבצק ומקררים חצי שעה במקרר כדי שיהיה נוח לרדד אותו.

מרדדים את הבצק עד עובי של 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזן המן סטנדרטית.

מסדרים את העיגולים הקרוצים על גבי תבנית עם נייר אפייה ומזלפים במרכז את מילוי הפרג.

 

להכנת המילוי:

מחממים חלב וסוכר בסיר עמוק על אש נמוכה עד לרתיחה ומכבים את האש.

מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים כ-5 דקות עד שהנוזלים נספחו בפרג. מוסיפים קינמון, מוסקט, פירורי עוגיות וחמאה וטורפים עד איחוד, מוסיפים את הריבה. שומרים במקרר עד השימוש.

מחממים תנור ל 170 מעלות.

סוגרים את העיגולים לצורת אוזן המן, אופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.

 

הצעות נוספות למילוי אזני המן:

פרג הפתעות:

מוסיפים ל-250 גרם מלית פרג

20 גרם צימוקים

25 גרם אגוזי מלך טחון

 

 חלבה טורקית:

מערבבים יחד

600 גרם ממרח חלבה

6 גר (כף קדושה) קפה שחור

 

רוקפור:

מערבבים יחד

10 גרם גבינת רוקפור

40 גרם גבינת טוב טעם

360 גרם גבינת ריקוטה

אוזני המן קלאסיות. צילום: בני גם זו לטובה
אוזני המן קלאסיות. צילום: בני גם זו לטובה

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

האפי פודי

סוכרתיים? פודי אתר המתכונים הגדול בישראל בשבילכם

תפריט נגישות