מתאים לכ- 50 יחידות אוזני המן
מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס אבקת סוכר מנופה
1 חלמון
1 ביצה
2 וחצי כוסות קמח לבן מנופה
1/8 כוס פרג שלם
למילוי פרג:
כמות המילוי תספיק לכם ל-2 מנות של הבצק. השתמשו בחצי מהמילוי עכשיו ובחצי השני כשתכינו משלוח מנות לשכנה או לגננת, או תכפילו את המתכון לבצק.
1 ו-1/2 כוסות חלב
1 ו-1/2 כוס סוכר
4 כוסות פרג טחון טרי
100 גרם חמאה
50 גרם פירורי עוגיות/ שקדים טחונים
1 כפית קינמון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כוס ריבת שזיפים פובידל
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים אבקת סוכר וחמאה למרקם קרמי.
מוסיפים את הביצה ומערבבים מעט,
לאחר מכן, מוסיפים את היבשים: קמח, פרג שלם ומעבדים עד החיבור (יש להיזהר מלישת יתר).
מניילנים את הבצק ומקררים חצי שעה במקרר כדי שיהיה נוח לרדד אותו.
מרדדים את הבצק עד עובי של 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזן המן סטנדרטית.
מסדרים את העיגולים הקרוצים על גבי תבנית עם נייר אפייה ומזלפים במרכז את מילוי הפרג.
להכנת המילוי:
מחממים חלב וסוכר בסיר עמוק על אש נמוכה עד לרתיחה ומכבים את האש.
מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים כ-5 דקות עד שהנוזלים נספחו בפרג. מוסיפים קינמון, מוסקט, פירורי עוגיות וחמאה וטורפים עד איחוד, מוסיפים את הריבה. שומרים במקרר עד השימוש.
מחממים תנור ל 170 מעלות.
סוגרים את העיגולים לצורת אוזן המן, אופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.
הצעות נוספות למילוי אזני המן:
פרג הפתעות:
מוסיפים ל-250 גרם מלית פרג
20 גרם צימוקים
25 גרם אגוזי מלך טחון
חלבה טורקית:
מערבבים יחד
600 גרם ממרח חלבה
6 גר (כף קדושה) קפה שחור
רוקפור:
מערבבים יחד
10 גרם גבינת רוקפור
40 גרם גבינת טוב טעם
360 גרם גבינת ריקוטה
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]