דף הבית / חדשות העיר ראשי / "תקועים ברוטשילד"

"תקועים ברוטשילד"

רונן דמארי

 

בשנים האחרונות נרשמה עלייה בכמות מקומות הבילוי שנפתחו ברחוב רוטשילד ואלו מושכים אליהם מבלים צעירים בשעות הלילה המאוחרות. לצד הרצון לאפשר לצעירים ליהנות בתחומי העיר, התושבים המתגוררים ברחוב מלינים על מצוקת חנייה הולכת וגוברת, שלעיתים גורמת להם לא לצאת מהבית בשעות הערב על מנת שלא לאבד את מקום החנייה שהושג בעמל רב. בשיחה עם "גל גפן" אמרה השבוע אחת התושבות הוותיקות ברחוב: "במצב הקיים אנחנו לא יכולים לצאת מהבית בשעות הערב וכשאנחנו חוזרים, אנחנו נשארים לפעמים שעתיים ברכב עד שתתפנה חנייה. אני חושבת שלא יכול להיות שאמורים להיות חיי לילה באמצע רחוב שבעבר היו בו בעיקר חנויות בגדים שנסגרות בשעה שמונה או תשע בערב, והיום המקומות פתוחים עד השעות הקטנות של הלילה ויש רעש ושיכורים ואין חניות. לא יכול להיות דבר כזה. מי שמנוי לקאנטרי לא יכול לצאת, אנשים יוצאים ויודעים שאם הם חוזרים לא תהיה להם חנייה. לא מדברים על רחוב אחד, אלא גם על כל הרחובות הסמוכים לרחוב רוטשילד".

"במצב הקיים אנחנו לא יכולים לצאת מהבית בשעות הערב וכשאנחנו חוזרים, אנחנו נשארים לפעמים שעתיים ברכב עד שתתפנה חנייה"

-נעשו פניות מסודרות לעירייה בנושא?

"בוודאי, פנינו פעמים רבות גם לאחר כניסתו לתפקיד של ראש העיר רז קינסטליך. בינתיים נותנים דוחות חנייה כל ערב במספרים גדולים עד כדי כך שמרשים לחנות באדום לבן, למרות שזה מסוכן ואפילו אם זה קרוב למעבר חצייה. לא ייתכן שתוכנית מסודרת של בניין עיר תכלול חיי לילה באמצע אזור מגורים. לי זה מרגיש שזה הפך להיות דרום תל אביב פה, נוער בכמויות אדירות, אנשים גולשים עם החנויות למדרכות. כל הזמן נפתח כאן פאב חדש, יש כאן יותר ויותר חיי לילה".

 

-מה אתם מצפים שהעירייה תעשה?

"שהעירייה לא תתן רישיונות עסק למסעדות ופאבים ברחובות האלו. לחילופין, אם רוצים שזה יהיה רחוב של בילויים, לפחות תדאגו לנו לחניות. מה אנחנו אשמים? למה להביא את הבליינים לכאן, למה לא לאזור התעשייה?".

 

תושב אחר המתגורר ברחוב הוסיף: "הרחוב משנה את פניו. אנחנו מבינים שיש כוונה לתת לצעירים וצעירות לבלות בתוך העיר ולא לנסוע לתל אביב, אבל חייבים להתחשב גם בנו התושבים שרוצים איכות חיים, שקט בסוף היום ומקומות חנייה. זו לא בקשה גדולה מדי".

"שהעירייה לא תתן רישיונות עסק למסעדות ופאבים ברחובות האלו. לחילופין, אם רוצים שזה יהיה רחוב של בילויים, לפחות תדאגו לנו לחניות. מה אנחנו אשמים? למה להביא את הבליינים לכאן, למה לא לאזור התעשייה?"

 

"אין מספיק אכיפה"

מי שקידם את הנושא בקדנציה הקודמת הוא חבר המועצה דורון אוזן, שאמר השבוע ל"גל גפן": "פעלתי להקצאת תווי חנייה ברחובות הדרומיים והצפוניים לרוטשילד, הוצבו תמרורים שאושרו על ידי המשטרה והחברה לביטחון, אבל הטענות שאני מקבל מהתושבים הן שאין מספיק אכיפה ולא בודקים אם הרכבים באמת שייכים לדיירי הרחובות האלו. בקטע הרחובות בין ז'בוטינסקי לרמז התושבים קיבלו תווי תושב,  אבל האכיפה לא מספקת וזה היה צריך להיות גם בצד הצפוני עד לרחוב מבצע קדש וזה לא קרה. אני יכול להבין גם את התושבים שאין להם חניות בשעות הערב ושהם סובלים".

 

-כיצד לדעתך החברה לביטחון אמורה לשפר את פעילותה בנושא?

"המדיניות של החברה לביטחון שאמורה לאכוף עבירות חנייה לא מתקיימת באופן קבוע והתושבים נאלצים להתקשר לא פעם ולא פעמיים למוקד העירוני ולהתלונן, חלקם חוששים להיחשף באופן טבעי וזה לא אמור להיות ככה. אמורים להיות סיורים קבועים והפקחים צריכים לאכוף את ההחלטות של העירייה. אני חושב שעושים עוול לתושבים, צריכים לעשות איזון – שהחבר'ה הצעירים ימשיכו ליהנות ולבלות בעיר אבל לדאוג לתושבים ולעשות עבורם תווי חניה מיוחדים".

 

-מעבר לאכיפה, מה היית מייעץ לעירייה לעשות על מנת לפתור את מצוקת החנייה של התושבים?

"הצעתי בעבר שחניון הבנים וחניון העירייה שנמצאים במרכז העיר, יפעלו בחינם לתושבי העיר מהשעה תשע בערב עד הבוקר כי החניונים האלו ריקים במהלך הלילה. בשנת 2017 העברתי הצעה בנושא שאושרה עקרונית בהנהלה והדבר נעצר עם מעצרו של ראש העיר. הגיע הזמן שהעירייה תאשר לתושבים לחנות בשעות הערב באותם חניונים שגם ככה ריקים ויכולים לתת מענה לבליינים מצד אחד ולתושבים שגרים במרכז העיר וסובלים ממצוקת חנייה אמיתית".

 

מהעירייה נמסר בתגובה: "מהפנייה לא ברור האם הטענה היא שיש אכיפת יתר ברחוב, כפי שטענה אחת התושבות הלא מזוהות או העדר אכיפה כפי שטוען חבר המועצה דורון אוזן. האמת, כמו תמיד, נמצאת באמצע. החברה לביטחון אוכפת עבירות חנייה במידתיות ובעיקר כאלו שמסכנות חיים, כמו חנייה על מעברי חצייה, מפרצי ציבורית ועוד. באשר למצוקת החנייה, ברור לכל שאין פתרונות קסם, אך יש נכונות לפתור את הסוגיה ואנו בוחנים מגוון פתרונות בנושא".

דורון אוזן
דורון אוזן. צילום: יח"צ

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פתיחת סניף מקס סטוק בת ים. תמונה 2. קרדיט צילום- אוריה ברגיל

בת ים: תתחדשי בסניף חדש וגדול של מקס סטוק

תפריט נגישות