ביד חלשה?

רונן דמארי

אפי משה
אפי משה

גורמים בעירייה טוענים כי במספר מקרים שהתרחשו לאחרונה נקט משה במידת הרחמים ולא הוציא צו סגירה מינהלי לבתי עסק בהם התגלו מפגעים תברואתיים חמורים. משה מצדו דוחה את הטענות ומשוכנע כי הוא פועל בהתאם להוראות החוק כאשר טובת הציבור לנגד עיניו.

לאחרונה הוצא צו סגירה שיפוטי לאולם אירועים בעיר בו לאור ליקויים תברואתיים חמורים שהתגלו בו, אלא של"גל גפן" נודע כי בעליו של האולם היה בשימוע אצל משה מספר ימים קודם לכן, לכן בסיומו החליט משה שלא להוציא צו סגירה מינהלי למקום. ההחלטה על הסגירה התקבלה בסופו של דבר על ידי בית המשפט בהמשך להליך שהחל קודם לכן, ללא כל קשר לעירייה.

במקרה נוסף שהתרחש השבוע – בעליו של אטליז זומן לשימוע במשרדו של משה לאחר שהתגלה כי הוא מאחסן בשר בתנאים לא נאותים. גם הפעם החליט משה שלא להוציא צו סגירה למקום וזה המשיך לעבוד.

 

"צו סגירה היא האופציה האחרונה"

יצוין כי בשנה שעברה העלתה חברת מועצת העיר יפעת מאירוביץ יפת הצעה לסדר יומה של המועצה לחשוף את שמותיהם של עסקים בהם התגלו תנאים תברואתיים ירודים אולם בסופו של דבר ההצעה לא התקבלה והוחלט לפרסם רק את שמותיהם של עסקים שהוצא להם צו סגירה.

גורם בעירייה מתח השבוע ביקורת על התנהלותו של משה ואמר ל"גל גפן": "יש כאן התנהלות בעייתית – במקרה של בעל האולם ניתן בסופו של יום צו סגירה שיפוטי ולא צו מנהלי למרות ששבועיים קודם לכן בעל האולם היה בשימוע בעירייה. עם כל הכבוד בסופו של דבר משה מסכן את הציבור. מקומות שמועדים לפורענות פעם אחר פעם צריכים לקבל צו סגירה. מקום כזה שייסגר לחודש ירגיש טוב מאוד בכיס שלו את העניין וישנה את ההתנהלות שלו. עובדי השירות הוטרינרי ורישוי עסקים עושים עבודה חשובה אבל הם לא יכולים לחתום על הצו. אפי אמון בין היתר על שמירת בריאות הציבור ונראה שהוא לא עושה את זה".

אחד מחברי המועצה הוסיף: "אני חושב שצו סגירה היא האופציה האחרונה אחרי שנקטת בכל האמצעים להכשיר ולתת לבעל המקום לתקן היות ואני לא חושב על בעל המקום אלא על אנשים שסגרו שם אירועים. לבטל חתונה או בר מצוה זה בלתי נתפס. מצד שני אי אפשר לזלזל בבריאות הציבור והמדיניות צריכה להיות כזו שמראה לבתי העסק שאין מקום למשחקים בנושאים האלו".

 

"סגירות בשרשרת של עסקים"

משה אמר השבוע ל"גל גפן": "מי שאמור להתייחס בסלחנות או לא לאפשר עוד דקה אחת של עבודה זה אני והנושא הזה הוא בנפשי. מדובר בשלום הציבור וחיי אדם ואני בטח ובטח לא מתכוון לזלזל בו מכיוון שאני לא פועל רק על פי שיקול דעתי האישית. בשימוע אנחנו יושבים בדרך כלל עם נציגי משרד הבריאות, אנשי הוטרינריה העירונית, עם התברואנים באגף רישוי עסקים שמשוטטים בעיר ועושים בדיקות פתע לעסקים, מנהל האגף והסגנית ויועצת משפטית. כל ההחלטות שאנחנו מקבלים ניתנות על פי החוק. החוק אומר שצו סגירה מינהלי מחזיק התיק יכול להוציא רק אם הגורם שערך את הביקורת טוען שהעסק כפי שהוא פועל היום מסכן את בריאות הציבור באופן מיידי. במקרים שחשבתי שכך הדבר הוצאתי צו סגירה מנהלי מיידי ודאגתי לתביעה שתתבצע על ידי התובע העירוני כך שזה יהפוך לצו סגירה שיפוטי".

אתה לא מסכים עם הביקורת שאתה רך מדי?

"ממש לא. עד היום הגיעו אליי היום טענות ותלונות מצד גורמים שונים בעירייה למה אני קשה מדי. את המידה רך מדי שמעתי פעם ראשונה עכשיו אני לא זוכר שמחזיקי תיקים קודמים סגרו כל כך הרבה עסקים כמו שאני הספקתי לסגור בשנה האחרונה. 35 שנה לאחור לא היה דבר כזה של סגירות בשרשרת של עסקים, של חומרה קשה והוצאת כתבי אישום מיידיים כפי שאני עושה.

אני אישית אומר לעסקים שנתתי להם עוד הזדמנות רק בגלל שאותו גורם שפנה אליי לא אמר שזה מסכן את בריאות הציבור באופן מיידי".

 

עד כמה אנשי המקצוע מעורבים בהחלטה לתת צו סגירה?

"הגורמים המקצועיים יושבים לידי בשימועים ולאחר ששמעתי את בעל העסק הוא יוצא החוצה ואני שואל את הגורם המקצועי לדעתו ואז הוא אומר 'ניתן לו לפעול תקופה מסוימת ונעשה לו ביקורת פתע בשבועיים הקרובים ואם הדברים יחזרו על עצמם יוצא צו סגירה מיידי'. היו מקרים ולא אחדים שאמרו לי הגורמים המקצועיים 'אפשר לתת לו עוד הזדמנות' ואני לא הסכמתי ונתתי צו סגירה מיידי. אני לא מקבל את דעתם בכל מקרה. צריך לקחת בחשבון שלפעמים קוראים מצבים שלא תלויים בי – כמו עיכובים של דוח ביקורת שמגיע אליי באיחור ואז התובעת העירונית אומרת לי 'אם אתה תוציא עכשיו צו סגירה מיידי אין לי איך להגן על זה בבית משפט'. היו כמה מקרים ברצף שהוצאתי צווי סגירה ובעלי העסקים ערערו לבית משפט שקבע כי הצו הוצא שלא על פי דין כי היה שיהוי בין מועד הוצאת הצו למועד הביקורת".

אתה בעד פרסום שמות עסקים שנתגלו בהם מחדלי תברואה?

"יש לי שיחות לא מעטות עם ראש העירייה על הנושא וגם במועצה היה לנו דיון די סוער שבו הייתה דרישה לפרסם את שם העסק ברבים אם הוא רק זומן לשימוע ואז הייתה התנגדות ונקבע ששם העסק יפורסם רק אם הוצא לו צו סגירה.

בכל שימוע אני תמיד מנסה לבדוק אם אני יכול לתת צ'אנס נוסף לעסק ואם אני יכול בלי שזה מסכן את בריאות הציבור תחת זאת שאני מודיע לו ומבצע שהתברואנים יחד עם הפיקוח העירוני יהיו אצלו ואם יימצא חלילה שיחרוג במילימטר ממה שנקבע בשימוע שיוצא צו סגירה מיידי ללא שימוע נוסף".

איזה מסר תרצה להעביר לבעלי העסקים?

"הלוואי ולא הייתי צריך לסגור אף עסק – אם הייתי יכול לפתוח עוד עשרה עסקים כל יום הייתי עושה את זה אנחנו זקוקים להכנסות, אבל זה מגיע למצב שזה מסכן את הציבור. אני אומר לבעלי העסקים – 'אנחנו רוצים שתעבדו אבל לא בתנאים כפי שהם היום. יש קו אדום שאי אפשר לחצות אותו'. אני חושב שאני קובע די במידתיות בשמירה מוחלטת על ביטחון הציבור ואני מהמחמירים".

 

 

 

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פתיחת סניף מקס סטוק בת ים. תמונה 2. קרדיט צילום- אוריה ברגיל

בת ים: תתחדשי בסניף חדש וגדול של מקס סטוק

תפריט נגישות