n ברד פודינג שזיפים | גל גפן
דף הבית / אוכל / ברד פודינג שזיפים

ברד פודינג שזיפים

ברד פודינג שזיפים של סולתם שפית מאיה דרין
צילום: גל בן זאב

קינוח אנגלי שמכינים משאריות לחם ורצוי בריוש או חלה מתוקה כדי לקבל מקסימום טעם בשילוב עם הפרי הקסום והטעים השזיף.

באדיבות סולתם, מתכון: מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל

 

מצרכים ל-4 מנות:

4 יחידות בריוש או 4 פרוסות עבות של חלה מתוקה

75 גרם חמאה מומסת

1 מיכל שמנת

1/2 כוס סוכר

3 ביצים

2 חלמונים

קורט קינמון

6 שזיפים פרוסים דק

 

לציפוי:

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

3 כפות סוכר דמררה

 

אופן ההכנה:

פורסים את הלחם לפרוסות ומברישים בחמאה מומסת.

מסדרים בתבנית אינגליש רחבה ומשומנת.

בין פרוסות הלחם משבצים בנדיבות פרוסות שזיפים

מערבבים יחד שמנת, סוכר, ביצים, חלמונים ומעט קינמון ויוצקים על פרוסות הלחם.

מניחים בצד למשך כ-10 דקות.

מפזרים מעל פיסות חמאה וסוכר דמרהה

אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-20 דקות עד שמזהיב עד מאוד.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

צילום – ארגון ידידים

בת ים: הסוכה של ראובן