דף הבית / כללי / עוגיות שכבות חלבה

עוגיות שכבות חלבה

לא שגרתיות אבל טעימות טעימות.

מצרכים לכ-50 עוגיות:
בצק פריך:
350 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
90 גרם סוכר לבן
1 ביצה

למלית:
250 גרם ממרח חלבה/לוטוס

לציפוי:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם סכין חיתוך מכניסים את הקמח, אבקת האפייה וסוכר.
מכניסים את החמאה ומפעילים את מעבד המזון בפולסים עד שהמרקם הופך פירורים. מוסיפים את הביצה ושוב בעזרת פולסים מעבדים את הבצק עד לקבלת פירורי בצק גדולים.
את הבצק מעבירים למשטח, לשים את הפירורים לקבוצת בצק אחת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
את הבצק שקיבלנו מחלקים ל- 3 חלקים שווים
כל חלק מרדדים לעלה מלבני בעובי כ- 4 מ"מ. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, כל עלה בצק בתנור כ- 12 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
את הממרח מחממים מעט במיקרוגל, עד קבלת ממרח יותר נוח לעבודה ולמריחה.

הרכבת העוגיות: מניחים את שכבת המאפה הראשונה ומעליה מניחים חצי מכמות הממרח. מניחים בזהירות את עלה הבצק הפריך השני ומעליו מורחים את יתרת הממרח. מניחים את עלה הבצק השלישי.
חותכים לקוביות בגודל 3 על 3 ס"מ ומפזרים מעל אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום.

צילום: דן פרץ

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

צילום ארכיון: דובר צה"ל

חזרת פתאום – כל מה שחשוב לדעת כשהחיילות והחיילים חוזרים הביתה – המדריך המלא

תפריט נגישות