דף הבית / כללי / סופגניות אפויות

סופגניות אפויות

מצרכים ל-10 סופגניות:

250 גרם קמח כוסמין

1/2 כף שמרים (5 גרם)

2 כפות דבש/סילאן

90 גרם חלב סויה

30 גרם רסק תפוחים

35 גרם שמן קוקוס

1/4 כפית מלח

 

מילוי ריבה טבעית

מצרכים:

740 גרם שזיפים

2 תפוחים

מיץ מלימון אחד

3 כפות סירופ אגבה

250 מ"ל מים

 

מילוי קרם שוקולד

מצרכים:

חבילת טופו משי

250 גרם שוקולד מריר

2 כפות חלב סויה

1 כפית קקאו

1 כפית תמצית וניל

2-3 כפות סירופ אגבה

קורט מלח

 

אופן הכנת הסופגניות:

מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח. מערבבים בכוס היטב את השמרים, הדבש וחלב הסויה עד להתססה (כ-10 דקות). מוסיפים את תערובת השמרים אל הקמח ובהדרגה מוסיפים את שאר החומרים. לשים עד לקבלת בצק אחיד ודביק למגע. מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו

קורצים עיגולים מהבצק ומניחים אותם על נייר אפייה בתבנית. אופים בחום של 200-180 מעלות למשך כ-30 דקות או עד לקבלת צבע שחום. מוציאים את הסופגניות להתקררות ומזריקים פנימה את המילוי.

אופן הכנת מילוי הריבה:

שוטפים את הפירות וחותכים לקוביות (לא חובה לקלף).מכניסים לסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה.

כשהמים רותחים מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה (כשעתיים)

לאחר התרככות הפירות, טוחנים עד לקבלת מרקם חלק.

אופן הכנת קרם השוקולד:

טוחנים את כל החומרים יחד במטחנה חזקה עד שמקבלים קרם חלק.

צילום: אייל קורן

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

צילום ארכיון: דובר צה"ל

חזרת פתאום – כל מה שחשוב לדעת כשהחיילות והחיילים חוזרים הביתה – המדריך המלא

תפריט נגישות