דף הבית / כללי / נערכים לארוחת החג

נערכים לארוחת החג

כמה צריך לקנות? החשש הגדול ביותר של המארח הוא שהאוכל לא יספיק, ובעקבות זאת נרכשות כמויות מזון גדולות שחלקן הגדול נזרק לפח. יחד עם זאת, קיימים מספר כללי אצבע שיקלו על היערכות עם כמויות מזון מתאימות כבר בשלב תכנון הארוחה והקניות.
תכנון נכון של כמויות יבטיח שלא יחסר אוכל מצד אחד ושלא תישארנה כמויות אוכל גדולות מנגד. ארוחת ערב חגיגית ממוצעת לאדם כוללת כ-200 גר' בשר לכן יש לעשות את החשבון בהתאם למספר הסועדים. למשל, לארוחה של 20 איש מומלץ לקנות בין 4-5 ק"ג בשר בקר. מנת דג של כ-100 גר', תוספת פחמימה של כ-150 גר' לאדם ותוספת ירק של 100 גר' לאדם.
-מתי כדאי לקנות?
כל המזון היבש והקפוא דוגמת אורז, ירקות קפואים וכו' ניתן לקנות מראש כדי לא להיות בלחץ ברגע האחרון. מזון טרי דוגמת בשר וירקות מומלץ לקנות שלושה ימים לפני ראש השנה.
-מתי להכין?
עדיף לבחור מנות שניתן להכין יום לפני ראש השנה. כדי לחסוך בהכנות ביום החג עצמו ולהתחיל בהכנת המזון כבר יום לפני, כדאי לבחור מנות שתוכלנה להיות מוכנות מבעוד מועד או לפחות מוכנות לכניסה לתנור מבעוד מועד. אלו עדיפות על מנות הדורשות צלייה קצרה והגשה מידית. למשל, מנת רוסטביף שניתן להכינה לצלייה מראש תהיה עדיפה על סטייק שנדרש לצלות אותו "אחד-אחד" ודורש הכנה והגשה בזמן קצר. באופן עקרוני נתחי בשר שלמים מהווים גם אלמנט חגיגי יותר בארוחה וטעמם אף משתבח אם מכינים אותם מראש בתוך הרוטב.
מרק ואורז מהווים תוספות שניתן להכין יום לפני מבלי לפגוע בטעם. מרבית תבשילי הקדירה ותבשילים ברוטב ניתן גם כן להכין יום לפני ולחמם לפני ההגשה.
-בשר טרי – יותר בריא
בבשר טרי נשמרים כל ערכיו התזונתיים: מינרלים ברזל ואבץ וויטמין B12. הוא אינו מכיל כל חומרים משמרים, מרככים, מים מוזרקים או תוספות. מומלץ לקנות את הבשר כמה שיותר קרוב למועד הבישול כדי לחסוך את הקפאתו והפשרתו בבית, שכן הקפאה והפשרה של הבשר פוגעת במרקם הבשר והופכת אותו לקשה יותר. לא כל בשר טרי בקצביה הוא באמת בשר טרי ויש לשאול את הקצב.
-אילו נתחים מומלץ לקנות?
נתחי הבקר שונים מאד זה מזה בתכולת השומן שלהם. אחוז השומן בנתחי הבקר נע בין  5% לכמעט 30%. לכן חשוב לתכנן מראש את תפריט הארוחה בטרם רוכשים את הבשר ולהתאים  את סוג הנתח לתבשיל הרצוי. ישנם 8 נתחים הנחשבים "רזים" ומכילים פחות מ- 5% שומן: כתף, סינטה, פילה, צא'ך, שייטל, וייסבראטן, אווזית וכף.
 
-היעזרו בקצב
המגוון הרב ושפע סוגי הבשר המוצגים בקצביה מקשים לעיתים על מלאכת הבחירה. כדאי להתייעץ עם הקצב, להסביר לו באיזה נתח אתם מעוניינים וחשוב אף יותר- לאיזו מטרה אתם מעוניינים בו. בקשו מהקצב שיכין אותו לפי דרישותיכם, שיקשור את הנתח לרוסטביף, יפרוס את הפילה לסטייקים או יכין כיס למילוי.
 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

צילום ארכיון: דובר צה"ל

חזרת פתאום – כל מה שחשוב לדעת כשהחיילות והחיילים חוזרים הביתה – המדריך המלא

תפריט נגישות