מצרכים
להכנת עוגיות לבסיס:
150 גרם אגו שוקולד מריר 60% כרמית
1 ביצה
כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
1/2כוס קמח
קורט מלח
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את החמאה והסוכר עד שמתקבל יחד קרם חלק ורך, מוסיפים את הביצה ואת הווניל וממשיכים לעבד עד שזו נטמעת במלואה. מוסיפים את השוקולד ושוב מעבדים עד שמתקבלת מסה אחידה ו ובשלב האחרון מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים עד לקבל בצק.
בעזרת 2 כפות רטובות מעט יוצרים "גושים" של בצק על תבנית לתנור מרופדת בנייר אפיה.
אופים 15-12 דקות. כשהעוגייה חמה יוצרים בעזרת רינג את גודל עוגיות השוקולד בהתאם לגודל הכלי בו מחליטים להגיש את הקינוח ומקררים כשעה במקרר.
מצרכים למוס:
300 גרם "אגו" שוקולד מריר 60 אחוז
150 גרם שמנת מתוקה
300 גרם שמנת מתוקה
100 גרם חלבון ביצה
50 גרם סוכר
אופן ההכנה:
מחממים 150 גרם שמנת מתוקה ומוזגים על השוקולד, מערבבים היטב עד לקבלת גנאש שוקולד.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר וכאשר נוצר קצף יציב ומבריק מקפלים אותו לשוקולד.
מקציפים את השמנת ומקפלים גם אותה למסת השוקולד. יוצקים את המוס לתבניות רצויות, מעבירים להקפאה של 8 שעות לפחות. מוצאים את הקינוחים מהתבניות ומזגגים.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]