דף הבית / כללי / מוס אגו שוקולד מריר

מוס אגו שוקולד מריר

מצרכים

להכנת עוגיות לבסיס:

150 גרם אגו  שוקולד מריר 60% כרמית

1 ביצה

כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה

50 גרם סוכר

1/2כוס קמח

קורט מלח

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את החמאה והסוכר עד שמתקבל יחד קרם חלק ורך, מוסיפים את הביצה ואת הווניל וממשיכים לעבד עד שזו נטמעת במלואה. מוסיפים את השוקולד ושוב מעבדים עד שמתקבלת מסה אחידה ו ובשלב האחרון מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים עד לקבל בצק.

בעזרת 2 כפות רטובות מעט יוצרים "גושים" של בצק על תבנית לתנור מרופדת בנייר אפיה.

אופים 15-12 דקות.   כשהעוגייה חמה יוצרים בעזרת רינג  את גודל עוגיות השוקולד בהתאם לגודל הכלי בו מחליטים להגיש את הקינוח ומקררים כשעה במקרר.

 

מצרכים למוס:

300 גרם "אגו" שוקולד מריר 60 אחוז

150 גרם שמנת מתוקה

300 גרם שמנת מתוקה

100 גרם חלבון ביצה

50 גרם סוכר

 

אופן ההכנה:

מחממים 150 גרם שמנת מתוקה ומוזגים על השוקולד,  מערבבים היטב עד לקבלת גנאש שוקולד.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר וכאשר נוצר קצף יציב ומבריק מקפלים אותו לשוקולד.

מקציפים את השמנת ומקפלים גם אותה למסת השוקולד.  יוצקים את המוס לתבניות רצויות, מעבירים להקפאה של 8 שעות לפחות. מוצאים את הקינוחים מהתבניות ומזגגים.

מוס אגו על עוגיה צילום אמיר מנחם
צילום אמיר מנחם

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

צילום ארכיון: דובר צה"ל

חזרת פתאום – כל מה שחשוב לדעת כשהחיילות והחיילים חוזרים הביתה – המדריך המלא

תפריט נגישות