דף הבית / כללי / יש גבול

יש גבול

איך מתמודדים עם ילד אלים? מרים זיסמן, גננת ותיקה ומדריכת הורים בגישת מיכל דליות, עם טור להורים שבחבורה. אתם מוזמנים לשאול שאלות ב"הורים תועים" בפייסבוק

פנתה אלי משפחה- הבכור בן שבע, חוצפתו מרקיעה שחקים, בבית ובבית הספר. כשלא מקבל משהו- בועט ברהיטים, מקלל, כשמפסיד במשחק מתפרע, אלים. הילד מוגדר ע"י הוריו כילד נבון, שיודע להביע רגשות. עם מורה שמחזיקה אותו קצר, הוא משתף פעולה. מסיבות שונות, הסיק הילד שרק אם הוא קובע, מנצח ושולט, יש לו ערך. מבחינתו, כל הפסד במשחק הופך אותו למפסידן, כל תסכול מפיל אותו לקרשים. הצורך להיות דרוך, שולט- מתיש. העובדה שמורה שמחזיקה אותו קצר מצליחה ליצור שיתוף פעולה, מלמדת שגבולות מאפשרים לו שקט, יכולת להרפות ולהתפנות לנושאים אחרים כמו למידה, למשל.
התפתחות תקינה של ילד מתרחשת כשההורה דואג גם לעצמו וגם לילד. הילד לא ילמד להתחשב באחר אם ההורה לא יתחשב בעצמו. כשתינוק נושך את השד של אימו בעת ההנקה, הוא ילמד להתחשב רק אם היא תרחיק אותו ולא תאפשר לו לנשוך. כך הוא לומד לווסת את עצמו, להתחשב.
שבו עם עצמכם ודמיינו שבא חבר, בועט לכם ברהיטים ומקלל, כי הוא לא קיבל כוס קפה שביקש.
דמיינו איך הייתם מגיבים? איזו תחושה היתה עולה לכם בגוף? כעס? עלבון? הייתם יושבים איתו לקפה? זאת בדיוק התחושה שאמורה להעלות בכם כשבנכם בועט בכיסאות, או מגדף אתכם. הוא עבר את הגבול!
כדי ללמד אותו להתחשב, שבו עם הילד בזמן רגוע, אמרו לו שעד היום, כשכעס- הגיב בדרך אלימה. אתם לא מסכימים לכך יותר. חישבו איתו איך להגיב כשכועסים? מותר לכעוס, אסור לקלל ולהרביץ. לספור עד 10 ולהגיב, לחשוב על מה שקרה ולספר מה הכעיס, למצוא ביחד רעיון לפתרון הבעיה, לצייר את הכעס, להרביץ לכרית.
ואם יתפרץ? אפס קבלה. צרו מצבי הפסד. יתכן ולא תרצו לבלות איתו כי נפגעתם, או להסיע אותו כי אתם מרגישים שלא מעריכים את נתינתכם.
בכל תוצאה יש לו אפשרות לבחור: אלימות או ליהנות מהיש. חשוב לא להפוך את זה למאבק כוחות, אלא לזכור שהמטרה היא שמירה על כבודנו כהורים- תנאי הכרחי להתפתחות תקינה של הילד והמשפחה.
מניסיון, זה עובד.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

צילום ארכיון: דובר צה"ל

חזרת פתאום – כל מה שחשוב לדעת כשהחיילות והחיילים חוזרים הביתה – המדריך המלא

תפריט נגישות