דף הבית / כללי / אוזני המן קרמבו

אוזני המן קרמבו

מתאים לכ- 12 יחידות אוזני המן וכ-12 יחידות קרמבו, זמן הכנה כשעה

 

המצרכים לבצק:

200 גרם חמאה קרה

2.5 כוסות (300 גרם) קמח

1/2 כפית אבקת אפייה 'מיה תעשיות מזון'

שקית אבקת סוכר (100 גרם) 'מיה תעשיות מזון'

1 כפית תמצית וניל 'מיה תעשיות מזון'

רבע כפית מלח

רבע כוס (65 גרם) חלב

4 כפות (40 גרם) קקאו

 

 המצרכים למרנג:

5 ביצים L (200 גרם) חלבונים

100 גרם (חצי כוס) מים

כוס ו-3/4 (360 גרם) סוכר

כפית / לפי הטעם תמצית אגוזי לוז

 

מצרכים למילוי מעדן פרי תות:

2 צנצנות מעדן פרי תות 'מיה תעשיות מזון'

 

הכנת אוזני ההמן:

את המצרכים היבשים מעבדים יחד במעבד מזון עד לקבלת מסה פירורית. מוסיפים את המצרכים הרטובים ומעבדים כמה שפחות עד לאחידות בשביל לשמור על פריכות הבצק. מרדדים, מקררים 10 דקות במקפיא, קורצים עיגולים, מסדרים על נייר אפיה מרווח.

 

הכנת המילוי:

ממלאים את העיגולים במעדן פרי תות, מקפלים לצורת משולש וסוגרים את הפינות. חשוב להדק היטב בשביל שהמילוי לא יישרף בתנור. מכניסים לתנור מחומם לטמפרטורה של 180 מעלות ל10-15 דקות עד להתחלה של הזהבה.

 

אופן הכנה מרנג איטלקי:

מפרידים את החלבונים ושוקלים בקערת מיקסר. בסיר קטן מרתיחים סוכר ומים עד שמגיעים לטמפרטורה של 117-118 מעלות ולאחר ההגעה לטמפרטורה הרצויה, מתחילים להקציף את החלבונים במהירות גבוהה. כשהסירופ מגיע ל- 120-121 מעלות מוסיפים אותו לתוך החלבונים, תוך כדי הקצפה, בזרם דק.

מקציפים את המרנג במשך 10 דקות לפחות, עד שהוא יציב מאוד וניתן לגעת בקערה (כבר לא רותחת) לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית אגוזי לוז – לא חובה.

לאחר שאוזני ההמן מתקררות, מזלפים את המרנג בתנועות סיבוביות מעל אוזן ההמן. לבסוף, כדי ליצור את ציפוי של קרמבו, מחממים בסיר קטן על אש נמוכה שוקולד צ'יפס, חמאת קקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מחכים מעט לקירור והתייצבות התערובת ושופכים בעדינות את תערובת השוקולד מעל לאוזני ההמן עד לכיסוי מוחלט של המרנג.

אוזני המן קרמבו

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

קרדיט: pixabay

מאז ועד היום: טבעות אירוסין ונישואין

תפריט נגישות