מצרכים לבצק אוזן המן:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס אבקת סוכר מנופה
1 חלמון
1 ביצה
2 וחצי כוסות קמח לבן מנופה
1/8 כוס פרג שלם
מצרכים למילוי פרג:
כמות המילוי תספיק לכם ל-2 מנות של הבצק. השתמשו בחצי מהמילוי עכשיו ובחצי השני כשתכינו משלוח מנות, או תכפילו את המתכון לבצק.
1ו- 1/2 כוסות חלב
1ו-1/2 כוס סוכר
4 כוסות פרג טחון טרי
100 גרם חמאה
50 גרם פירורי עוגיות/ שקדים טחונים
1 כפית קינמון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כוס ריבת שזיפים פובידל
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים אבקת סוכר וחמאה למרקם קרמי.
מוסיפים את הביצה ומערבבים מעט,
לאחר מכן, מוסיפים את המצרכים יבשים: קמח, פרג שלם ומעבדים עד החיבור (יש להיזהר מלישת יתר).
מניילנים את הבצק ומקררים חצי שעה במקרר כדי שיהיה נוח לרדד אותו.
מרדדים את הבצק עד עובי של 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזן המן סטנדרטית.
מסדרים את העיגולים הקרוצים על גבי תבנית עם נייר אפייה ומזלפים במרכז את מילוי הפרג.
להכנת המילוי:
מחממים חלב וסוכר בסיר עמוק על אש נמוכה עד לרתיחה ומכבים את האש.
מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים כ-5 דקות עד שהנוזלים נספחו בפרג. מוסיפים קינמון, מוסקט, פירורי עוגיות וחמאה וטורפים עד איחוד, מוסיפים את הריבה. שומרים במקרר עד השימוש.
מחממים תנור ל- 170 מעלות. סוגרים את העיגולים לצורת אוזן המן, אופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]