דף הבית / כללי / תותים עם מסקרפונה

תותים עם מסקרפונה

קינוח חורפי במיוחד המשלב שתי אהבות גדולות של המדור- תותים ומסקרפונה.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים להכנת המרנג:
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
1 כפית חומץ לבן נייטרלי
1 כוס סוכר

אופן ההכנה:
בקערה נקייה מקציפים חלבונים עם קורט מלח וכפית חומץ בקצב איטי. כשמתחיל להיווצר קצף, מגבירים את מהירות ההקצפה ומוספים בהדרגה סוכר. מקציפים עד שהקצף לבן, מבריק וסמיך מאוד. בתבנית עם נייר אפייה מזלפים נשיקות בקוטר של 5 ס"מ או שמניחים בעזרת כפית. אופים כ3- שעות ב-110 מעלות. לאחר 3 שעות מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתנור המכובה עם דלת סגורה עד לצינון מושלם של המרנג.

מצרכים לרוטב תותים:
500 גרם תותים – שטופים וחתוכים לחצי
500 גרם סוכר
1 כוס מים

אופן ההכנה:
שמים את כל המצרכים בסיר. מבשלים על אש נמוכה עד שכל הסוכר נמס והרוטב קצת מתעבה. מקררים.

מצרכים לקרם מסקרפונה:
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
קורט מלח

אופן ההכנה:
מקציפים לקצף יציב שמנת מתוקה.
בכלי נפרד מקציפים את גבינת המסקרפונה עם הסוכר והמלח.
בתנועות קיפול עדינות מערבבים את השמנת המתוקה המוקצפת לתוך גבינת המסקרפונה.

אופן הרכבת המנה:
בצלחת עמוקה (מרקייה) מניחים בתחתית 3/4 מכמות רוטב התותים. מעליו שוברים את המרנג לחתיכות גדולות. מפזרים מעל למרנג את רוטב התותים. שופכים מעל רוטב התותים את קרם המסקרפונה. מעל לקרם המסקרפונה מפזרים קוביות תותים ומעליהן שופכים את שארית הרוטב.

קינוח תות מסקרפונה
צילום: גליה אבירם

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פרי עם חבר על ארבע. צילום פרטי

ראשל"צ: "אנחנו לא מוסרים כלב לכל אחד"