דף הבית / כללי / קרפ טבעוני

קרפ טבעוני

מצרכים לקרפ:
1 ו-3/4 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1 כוס אבקת סוכר
400 מ"ל קרם קוקוס
400 מ"ל חלב סויה ממותק
כף וחצי שמן תירס
כפית תמצית וניל


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של גל גפן

  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים לגנאש:
400 גרם שוקולד מריר פרווה
300 מ"ל חלב סויה ממותק (כוס ורבע)

אופן ההכנה:
לקרפ:
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ואבקת הסוכר בקערה.
מערבבים את שאר החומרים בכלי נפרד. שופכים את המצרכים הנוזלים לאט לתוך היבשים, תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד לקבלת בלילה נוזלית וחלקה.
בתום הערבוב מקררים את הבלילה במקרר למספר שעות
את הקרפים יש להכין על מחבת ייעודית ורצוי להצטייד בספריי שמן (קנולה).
מחממים מחבת עם מעט שמן על חום בינוני, מוזגים מעט בלילה במרכז ומטים את המחבת לצדדים לפיזור אחיד של הבלילה.
ברגע שהצד התחתון מזהיב הופכים את הקרפ למספר שניות נוספות.
הכנת הגנאש:
מרתיחים חלב סויה בסיר, ומורידים מהאש.
מכניסים את השוקולד, ממתינים כחצי דקה ומערבבים במטרפה עד לקבלת גנאש חלק.
בתום הערבוב יש לקרר.
הרכבת מנה:
מורחים גנאש על חצי קרפ.
מקפלים את החצי הריק על החצי המרוח.
מקפלים את חצי העיגול לחצי נוסף לקבלת "רבע".
אופן ההגשה:
מומלץ להגיש עם מעט אבקת סוכר, ריבת אוכמניות וסלט פירות.

צילום: נמרוד סונדרס

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

אולי יעניין אותך גם:

פרי עם חבר על ארבע. צילום פרטי

ראשל"צ: "אנחנו לא מוסרים כלב לכל אחד"