דף הבית / כללי / קראנץ' חלווה

קראנץ' חלווה

מתכון ל-2 יחידות קראנץ' חלווה


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים לבצק:

25 גרם שמרים טריים

3 כוסות קמח

2 ביצים

4 כפות גדושות של סוכר

חצי כפית מלח

3/4 כוס חלב

100 גרם (חבילה קטנה) של חמאה בטמפ' החדר

 

הכנת הבצק:

מכניסים את הביצים החלב, הסוכר והשמרים לקערת המיקסר. מערבבים בעזרת כף. מוסיפים את הקמח המלח ומתחילים לערבב את הבצק במהירות איטית כ- 2 דקות בעזרת וו לישה.

לאחר שהבצק התגבש, מעלים את מהירות הלישה למהירות בינונית למשך 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד, מניחים לתפיחה ל- 60 דקות בטמפ' החדר ומכסים במגבת לחה.

לאחר שעה, מחזירים למיקסר לערבוב בעזרת וו לישה למשך 3 דקות ומכניסים את החמאה לתוך הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לבצק מנוחה ללילה.

 

מצרכים למילוי חלווה:

200 גרם ממרח חלווה לאפייה

50 גרם שערות חלווה (חבילה קטנה)

חצי כוס טחינה גולמית

100 גרם שוקולד לבן מומס

 

הכנת המילוי:

מערבבים בקערה/ או בבן מארי את כל החומרים יחד עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה

הכנת הקראנץ:

מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים של 400 גרם כל אחד.

פותחים את הבצק הקר עם מעט קמח, מרדדים לצורת עלה, מורחים על הבצק את מילוי החלווה בצורה שווה. מגלגלים את הבצק המרוח בחלק הרחב לנקניק, חוצים במרכז ושוזרים לצורת צמה.

מניחים בתבנית אינגליש קייק, מברישים מלמעלה ביצה טרופה ומניחים במקום חמים כ- 90 דקות לתפיחה. מחממים תנור מראש ל- 160 מעלות .

מורחים את הקראנץ שוב בביצה לפני האפייה אופים במשך 35-40 דקות.

צילום: אנטולי מיכאלו למטבחון

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פרי עם חבר על ארבע. צילום פרטי

ראשל"צ: "אנחנו לא מוסרים כלב לכל אחד"