דף הבית / כללי / עוגת דלעת פיקנטית

עוגת דלעת פיקנטית

הערות: עבור 300 גרם של מחית דלעת צריך 600 גרם של דלעת.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


ניתן להכין לבן בבית: שימו 250 מ"ל של חלב, הוסיפו כפית מיץ לימון והשאירו למשך 10 דקות. החלב ייראה כמו יוגורט אז או אפילו כמו חלב חמוץ וזה סוג המרקם שצריך למתכון.

 

מצרכים:

300 גרם מחית דלעת

250 גרם חמאה

4 ביצים גדולות

250 גרם סוכר חום

250 מ"ל לבן

520 גרם קמח

15 גרם אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית מלח

1 כפית אבקת זנגביל

2 כפיות קינמון

1 כפית מוסקט

 

אופן ההכנה:

מחממים מראש תנור בחום של 175 מעלות.

בישול הדלעת: ניתן לעשות זאת באידוי הדלעת או במיקרוגל. אם בחרתם במיקרוגל, מקמו את הדלעת הקצוצה במיכל המתאים לשימוש במיקרוגל, ללא מים בכלל. כסו אותו בניילון נצמד והכניסו למכשיר במשך 15 דקות. לאחר מכן, בדקו אם היא רכה, אם לא, שימו אותה במיקרוגל לעוד מספר דקות. כאשר הדלעת מוכנה, שימו אותה במסננת ורוקנו את הנוזלים, לאחר מכן הפכו אותה למחית. שמרו את המחית להמשך.

בקערה אחרת מערבבים קמח, מלח, אבקת אפייה, ג'ינג'ר, קינמון ואגוז מוסקט. שומרים להמשך.

מערבבים את הסוכר ואת החמאה בכלי אחר (ודאו ששניהם בטמפרטורת החדר). בבלנדר יד או מכונת לישה, התוצאה תהיה טובה יותר. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו. שברו את הביצה הבאה רק כאשר זו שלפניה התערבבה היטב. מוסיפים 1/3 קמח ותבלינים, ומערבבים שוב.

מוסיפים חצי כוס לבן. מוסיפים את הקמח והלבן.

יוצקים את מחית דלעת ומערבבים אותה עם כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים את התבנית ושופכים את התערובת.

15אופים במשך 60-55 דקות. בודקים שמוכן באמצעות קיסם. כאשר הקיסם יוצא ללא הנוזל, סימן שמוכן. מניחים את העוגה בצד להתקרר לפני הסרת התבנית.

ניתן לפזר קצת סוכר ודובדבנים מעל לפני ההגשה.

 

צילום: יח"צ

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

אינסטלטורים מומלצים בראשון לציון לשנת 2020