דף הבית / כללי / עוגת גבינה אפויה בציפוי קצפת ותותים

עוגת גבינה אפויה בציפוי קצפת ותותים

עוגת גבינה שתמיד מצליחה. אופים יום לפני שמגישים, כי העוגה דורשת צינון של לילה במקרר


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


 

מצרכים:

תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ

לבסיס

100 גרם אבקת סוכר

2 כוסות (כ-280 גרם) קמח

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 חלמון ביצה

למלית:

1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת 30%

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

¼ כוס (כ-35 גרם) סוכר

2 כפות קורנפלור

¾ כוס (150 גרם) סוכר

3 ביצים

גרגרים מ-½ מקל וניל (או 1 כפית תמצית וניל איכותית)

לציפוי:

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

½ 1 כפות סוכר

2 כפות פודינג אינסטנט וניל

לקישוט:

500 גרם תותים

 

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר כשמחובר אליו וו גיטרה מניחים את אבקת הסוכר והקמח ומערבבים קלות. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומעבדים למרקם פירורי. מוסיפים את החלמון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד (לא לעבד יותר). מורידים את הבצק אל השיש המקומח מעט, צרים לצורה הרצויה, פוחסים ועוטפים בניילון נצמד. מקררים כשעתיים ויותר במקרר.

מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את תחתיתה של תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר התבנית ובעובי של כ-½ ס"מ ומרפדים בו את תחתית התבנית. אופים כ-25 דקות עד שהבצק מזהיב קלות.

להכנת המלית: טורפים את גבינת השמנת במיקסר בעזרת וו גיטרה במהירות נמוכה, על מנת לרכך אותה. מוסיפים את הגבינה הלבנה, טורפים קלות, ולבסוף את השמנות עד למרקם אחיד. עתה מוסיפים את הקמח, הקורנפלור, הסוכר, הביצים והווניל עד שמתקבלת תערובת גבינתית אחידה.

מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. יוצקים את תערובת הגבינה מעל הבסיס האפוי חלקית ואופים 45 דקות עד ששולי העוגה עלו כטבעת ומרכזה מעט רוטט. מצננים את העוגה כשעתיים בטמפרטורת החדר ושומרים לילה במקרר.

להכנת הציפוי: מקציפים את כל החומרים יחד עד קבלת קצפת יציבה. משחררים את העוגה מהתבנית על ידי העברת סכין חדה.

ציפוי: כדי לצפות את העוגה בקצפת מכל צדדיה כדאי להעמיד את העוגה על "במה" מוגבהת (רגל מסתובבת או אפילו קופסת שימורים). מורחים את הקרם על פני העוגה ועל הדפנות. מקשטים בתותים.

עוגת גבינה אפויה בציפוי קצפת ותותים
צילום: בני גם זו לטובה

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פרי עם חבר על ארבע. צילום פרטי

ראשל"צ: "אנחנו לא מוסרים כלב לכל אחד"