דף הבית / כללי / סופגניות אפויות

סופגניות אפויות

מצרכים:

1/2 ק"ג "קמח לחם".

1/2 ק"ג קמח מחיטה מלאה

1 שקית משפר אפיה לבצק שמרים (של "שימרית")

1/2 כוס סוכר- 100 גר'.

1 כפית מלח.

1/2 1 כוסות חלב- 360 מל'.

3 ביצים "XL"

50 גר' שמרים טריים- שקית שימרית.

1 כפית תמצית וניל.

1/4 כוס שמן- 60 מל'.

1 כף סובין

 

לציפוי לפני אפייה:

1 ביצה טרופה

 

חומרים למילוי:

ריבת תות/ פטל/מעורבת/ממרח תמרים ואגוזי מלך/מלית דבש וטחינה.

 

אופן הכנה:

מערבבים במיקסר עם "וו לישה" את הקמח הלבן ואת הקמח המלא, סובין, שמרים, משפר אפייה, סוכר, חלב, ביצים, שמן, ותמצית וניל, במשך 10 דק' במהירות בינונית- איטית.

מוסיפים את המלח ולשים כ-2 דק' עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.

מוציאים את הבצק ויוצרים כדור לקערה מקומחת ומכסים במגבת מטבח לשעה (אפשרי גם 45 דקות) עד הכפלת הנפח.

מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מעט מקומח ומחלקים אותו ל-25 יחידות.

מגלגלים את היחידות בצק ל-25 כדורים ומעבירים אותם לתבנית עם נייר אפייה. מכסים במגבת מטבח, מתפיחים עד הכפלת הנפח, עד כשעה, מברישים בביצה ואופים. מחממים תנור ל180 מעלות. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים וממלאים במילוי הרצוי, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

סופגניות אפויות באדיבות מיק שמו
צילום: יפית בשבקין

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

צילום ארכיון: דובר צה"ל

חזרת פתאום – כל מה שחשוב לדעת כשהחיילות והחיילים חוזרים הביתה – המדריך המלא

תפריט נגישות