דף הבית / כללי / אפוקליפסה עכשיו!

אפוקליפסה עכשיו!

חם, חם מאוד, בדיוק בגלל זה את הטור הבא תקראו רק בחדר ממוזג, כי בטור הזה אני הולך לחפור לכם על דילמות וסכנות הממתינות לאנושות בעתיד עם התפתחות הטכנולוגיה. זה נושא חשוב ולקראת שבת, שווה לקיים דיון ולהדליק כמה נורות אזהרה

לצד היתרונות הרבים שהתפתחות הטכנולוגיה הכניסה אל חיינו, סכנותיה רבות. אחת המיידיות והברורות שבהן היא ההתפתחות של הטכנולוגיה הצבאית וזירת הקרב העתידית. המגמה בכיוון הזה היא ברורה, נשק עוצמתי שזורע הרג והרס רב בלחיצת כפתור. עם ההתפתחות הטכנולוגית נדרשות מהאדם פחות תעצומות נפש ודילמות כאשר מדובר בלחמה. רוב המומחים הצבאיים סבורים שרובוטים יחליפו חיילים אנושיים וילחמו האחד בשני, התוצאה תהיה שגם מדינות וצבאות סדירים יצטרכו להכות באוכלוסייה אזרחית חיה, כדי להשיג הכרעה בשדה הקרב. מכאן ועד קטסטרופה גלובלית הדרך קצרה.
בתחום הרפואה ההתפתחות היא מהירה מאוד. אמנם הטכנולוגיה הביאה עמה עלייה חדה בתוחלת החיים, אולם עם התפתחותה של ההנדסה הגנטית ובמיוחד בסביבה עם משאבים מוגבלים, ביום מן הימים עוד יחליטו מחשבים על סמך חיזוי סטטיסטי באיזה חולה כדאי לטפל ובאיזה לא. כלומר, ייתכן כי בעתיד חיי האדם לשבט או לחסד יהיו תלויים בהחלטה קרה של מחשב.
קטסטרופה בלחיצת כפתור
בכלל, האנושות הופכת יותר ויותר להיות תלויה במחשוב. עם התקדמות הטכנולוגיה יותר מערכות חיים בסיסיות תלויות בניהול של רשת מחשבים ובכך הופכות לפגיעות יותר. במקרים לא מעטים שמענו על האקרים שהצליחו לשבש תפקוד של רמזורים, סדרי יום של חברות תעופה, רשתות חשמל, ועוד והכל בלחיצת כפתור פשוטה.
את הסכנות הטמונות בעולם העתידני היטיב לתאר האלוף במיל' פרופ' יצחק בן ישראל, מי שהיה ממקימי מטה הסייבר הלאומי בדברים שאמר לעיתון "גלובס" בינואר 2012 אשר הסביר: "מערכות הבריאות, התחבורה, החשמל, המים, וכל תשתית שתחשוב עליה, מנוהלות על-ידי מחשבים שרובם לא מוגנים. מי שירצה לשתק את אחת ממערכות החיים במדינה – את מערכת הבריאות ואת הרכבת למשל, יוכל לעשות את זה די בקלות. הנה, רק לפני כמה שבועות טרקטור חתך בטעות את כבל הנתונים של הרכבת ושיתק את כל המערכת ליומיים. תחשוב שבמקום לחתוך את הכבל, מישהו היה נכנס למערכת ודואג שבמקום שהרכבות לא יתנגשו זו בזו, הן דווקא כן יתנגשו זו בזו. זו יכולה להיות קטסטרופה אדירה. אתה יכול לגרום למדינה לשיתוק ברמה הלאומית. בעבר, כדי לגרום לשיתוק כזה במדינה, היית צריך להכריז עליה מלחמה ולגייס מאות אלפי חיילים. עכשיו אתה יכול לעשות את זה באמצעים הרבה יותר פשוטים".
מאז שנאמרו הדברים ועד היום ישראל עברה כברת דרך ופיתחה יכולות הגנת סייבר מרשימות. ההשקעה הישראלית בסייבר היא מכובדת וישראל הינה מהמובילות והמתקדמות בתחום בעולם, אבל לא בארצנו הקטנטונת עסקינן בטור זה.
בסיכומו של דבר, הטכנולוגיה הינה יצירה של בני האדם והתפתחותה לכיוונים חיוביים או שליליים תלויה בבני אדם וכל זה יישאר בעתיד הנראה לעין. נכון להיום נראה שהקידמה מתפתחת יותר מהר מאשר מערכת החוקים וההסדרים שבני האדם קובעים כדי לתעל אותה לכיוונים חיובים, מכאן אני נאלץ לסיים את הטור בנימה פסימית אשר נובעת גם ממה שלמדנו מההיסטוריה וכיצד רבים מהחידושים הטכנולוגים נוצלו לצרכים צבאיים והשגת שליטה.
עד שאשתכנע אחרת, אמשיך לשמור בארון כמה נרות וציוד בסיסי שלא תלוי במה שמסביבנו, על כל צרה שלא תבוא. שבת שלום.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

תמונה של WhatsApp‏ 2024-03-28 בשעה 17.55.04_2aec4d34

חטיבת התרבות בחברה העירונית בנתינה ומשלוחי מנות

תפריט נגישות