דף הבית / אוכל / פטאייר במילוי תרד

פטאייר במילוי תרד

מי אמר שאוזן המן חייבת להיות מתוקה? קבלו את ההברקה של ארז קומרובסקי, שמכין לפורים מאפה משולש חגיגי, במילוי ירוק ועונתי.

מצרכים ל-20 יחידות
לבצק:
500 גרם קמח קסם של "סוגת"
1.5-2 כפות סוכר
1/2 כף מלח
2 כפות שמן זית
275-300 מ"ל מים

למילוי:
500 גרם תרד טורקי (אפשר גם רגיל), טרי ושטוף היטב, מיובש לגמרי.
1/2 כפית מלח ים גס
200 גרם גבינת עזים טרייה (למשל: פטה עזים), מפוררת
3 שיני שום
פלפל לבן גרוס גס, לפי הטעם

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: מערבבים בקערה גדולה או במיקסר את כל חומרי הבצק ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש, שאינו דביק. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח. מכסים את הקערה בניילון ומשהים לתפיחה במשך כחצי שעה.
לשים את הבצק כ-20 שניות להוצאת האוויר ומתפיחים חצי שעה נוספת. יוצרים מהבצק 20 כדורים ומעבירים למשטח עבודה מקומח. מכסים בניילון ומשהים למשך 10-15 דקות.
בינתיים מכינים את המילוי: מניחים את התרד בקערה גדולה ומפזרים עליו מלח גס. מועכים ומעסים את העלים בידיים, עד שהם מפרישים את כל הנוזלים. סוחטים וקוצצים.
בקערה נוספת מניחים גבינה ושום ומוסיפים את התרד הקצוץ. מערבבים היטב.
ממשיכים בהכנת הבצק: מרדדים כל כדור בצק במערוך מקומח לעלה בקוטר כ-12 ס"מ. מניחים במרכז כל עלה כף גדושה מהמילוי ומברישים את קצה העלה מסביב במעט מים. סוגרים את הקצוות לכיוון המרכז כך שתתקבל צורת אוזן המן.
מעבירים את אוזני המן לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשהים לתפיחה אחרונה במשך 30-15 דקות.
מחממים תנור ל-240 מעלות ומניחים בשליש התחתון שלו אבן אפייה או תבנית מתכת, כך שתתחמם היטב.
מברישים את המאפים בשמן זית ומחליקים את נייר האפייה עם המאפים אל התבנית או האבן הלוהטת. סוגרים מיד את דלת התנור ואופים 15-10 דקות, עד שהמאפים זהובים.

צילום: נמרוד סונדרס

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

אולי יעניין אותך גם:

קרדיט: pexels

הביס המתוק של היום

תפריט נגישות