דף הבית / אוכל / פאוור בול ים תיכוני

פאוור בול ים תיכוני

טיפ: אפשר לבשל עוד 3-2 דקות לקבלת ביצה קשה

מצרכים:
1/4 כוס גריסי פנינה
1 ביצה
2 כפות שקדים מולבנים, קלויים במחבת יחד עם כף שמן זית יד מרדכי עד להזהבה
מיץ מלימון שלם
1-2 לבבות חסה ערבית, פרוסים לרבעים
1 כף שמן זית
1/4 בצל סגול, פרוס דק מאד לחצאי טבעות
1 גבעול בצל ירוק, קצוץ דק לרוחב (לא חובה)
1 תפוז קטן, מפולט לפלחים המנוקים מהקרומים הלבנים
1/2 אשכולית, מפולטת לפלחים המנוקים מהקרומים הלבנים – לא חובה

להגשה:
50 גרם גבינה מלוחה, ריקוטה או חלומי, מגוררת
קליפת לימון מגוררת
2 כפות שמן זית יד מרדכי
מלח ופלפל – לפי הטעם

אופן ההכנה:

יוצקים 3/4 כוס מים רותחים לסיר קטן. מביאים לרתיחה עדינה ומוסיפים את גריסי הפנינה. מבשלים על אש בינונית במשך 15 דקות ותוך ערבוב מתמיד. מוסיפים מיץ לימון וכף שמן זית. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתגבש בסיר במשך 10 דקות.
בינתיים מבשלים ביצה בסיר קטן מלא במים רותחים במשך 6 דקות בדיוק. מוציאים מהמים, מקלפים ושומרים בצד.

הגשה:
מסדרים בתחתית קערה את תבשיל גריסי הפנינה. מוסיפים את רבעי לב החסה הערבית, פרוסות בצל סגול, בצל ירוק, פלחי תפוז ופלחי אשכולית אדומה.
בוזקים שמן זית ומעטרים בגרידת גבינה מלוחה, גרידת קליפת לימון ומלח. מעל הכל מוסיפים את הביצה, אותה חוצים לרוחב. מפזרים שקדים קלויים – ומגישים מייד.

צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

אולי יעניין אותך גם:

קרדיט: pexels

אכילה רגשית וכיצד ניתן למתן את התופעה?

תפריט נגישות