באדיבות השף תום פרנץ ל"סוגת
מצרכים:
2 כוסות פתיתים אפויים "סוגת"
400 גרם נקניקיות איכותיות, בשריות או מהצומח
3 כפות שמן קנולה
2 בצלים קצוצים דק
1 שן שום כתושה
100 גרם רסק עגבניות
2 כפות קטשופ
1 כף סוכר חום קלאסי סוגת
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
2 ו-1/2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
יוצקים את השמן לסיר רחב ומחממים מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, מנמיכים את הלהבה ומטגנים עד שהבצל מתרכך ומזהיב. מוסיפים שום, מערבבים וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.
פורסים את הנקניקיות לטבעות (לילדים מתחת לגיל 5 חותכים לקוביות קטנות), מגביהים את הלהבה ומעבירים אותן לסיר. מטגנים במשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהנקניקיות משחימות.
מוסיפים את הפתיתים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. מוסיפים את יתר החומרים ואת המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
טועמים מעט מהרוטב, מתקנים תיבול במידת הצורך ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים כ-7 דקות. מכבים את האש, משהים 5 דקות נוספות במכסה סגור ומערבבים בעדינות לפני ההגשה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]