X

מרק ברוקולי ושמנת

  • כ"ו חשון התשפ"א
צילום: סטודיו TEKA
מרק עם מרקם המגרה את החיך שמתאים בול לערבי הערב הקרירים כשבא לכם נשנוש ביתי. מנה סגגוננית קלה להכנה מחממת ומשביעה.   באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka   מצרכים: 500 גרם ברוקולי (גבעולים ופרחים בחתיכות) 1 בצל קצוץ גס 1 אגוז מוסקט מגורד 1/2 כפית מלח ים 1 כף חמאה 1 ליטר ציר מרק עוף 200-100 מ"ל שמנת לבישול מלח פלפל טחון טרי מעט עלי בזיליקום   אופן ההכנה: את החמאה ממיסים בסיר על הכיריים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה. שוטפים ומנקים את הברוקולי, חותכים את הגבעולים ומוסיפים לסיר, מוסיפים ציר מרק ומבשלים את גבעולי הברוקולי עד שהם רכים. כעת ניתן להוסיף גם את פרחי הברוקולי (שמתרככים מהר יותר מן הגבעולים) יחד עם מלח לסיר, מבשלים עוד מספר דקות. טוחנים את המרק עם בלנדר מוט ומוסיפים את השמנת. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מקשטים בעלי בזיליקום לפני ההגשה.  
אוכל