דף הבית / אוכל / לזניית שוקולד מושחתת

לזניית שוקולד מושחתת

חשבתם שלזניה יכולה להיות רק מלוחה? תחשבו שוב.
אם בא לכם להדהים את האורחים או המשפחה וגם את בני הזוג במנה שהם עוד לא נתקלו בה…זה בשבילכם, קבלו מתכון ללזניית שוקולד מושחתת שתנפץ את כל המוסכמות על לזניה שהכרתם עד היום.
מצרכים:
1 חבילת דפי לזניה של "ברילה"
200 גרם שוקולד
250 גרם חמאה
3 ביצים מופרדות
½ כוס סוכר
250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%
2 כוסות חלב
4 כפות סוכר
תבנית מלבנית 20 על 30
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
חופן אגוזים מקורמלים וקצוצים (קשיו מסוכר או שקדים מסוכרים)
אופן ההכנה:
ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
מוסיפים חלמונים אחד, אחד וטורפים היטב. מוסיפים גבינה ומערבבים לקרם חלק.
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
מביאים לרתיחה חלב וסוכר, מוסיפים 1 כוס מים ומבשלים את דפי הלזניה במשך כ-5 דקות (בעדינות, תוך הפרדה בין הדפים).
מסננים ומתחילים מיד בבניית הלזניה. בתבנית מלבנית מסדרים שכבת דפי פסטה.
יוצקים 1/3 מכמות הקרם ומסדרים מעל שכבת לזניה נוספת.
יוצקים 1/3 נוסף מהקרם וכך הלאה ליצירת שלוש שכבות.
מכינים את הציפוי: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד ומשהים כדקותיים. מערבבים לקרם חלק ומבריק – ויוצקים מעל הלזניה.
מקררים היטב, חותכים למלבנים או ריבועים, לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים.

צילום: רונן מנגן

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

קרדיט: pexels

אכילה רגשית וכיצד ניתן למתן את התופעה?

תפריט נגישות