דף הבית / אוכל / האש בראון (לביבת תפו"א ובצל)

האש בראון (לביבת תפו"א ובצל)

לביבות תפוחי אדמה משודרגות עם ביצת עין וחזה אווז

מצרכים:
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
1 בצל גדול, פרוס לפרוסות דקות
5 כפות שמן לטיגון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לרצועות
4 ביצים

אופן ההכנה:
בוחרים מחבת בגודל בינוני (קוטר 26 ס"מ) עם ידית מתכת, בעלת מכסה, שניתן גם להכניס לתנור. מניחים במחבת את חזה האווז והשמן ומטגנים כמה דקות עד הזהבה עמוקה. מסננים ושומרים הן את השמן והן את חזה האווז.
מגרדים גס את תפוחי האדמה, בעזרת מעבד המזון. מעבירים לקערה. טוחנים את הבצל במעבד המזון ב"פולסים" ומערבבים עם תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל.
מחממים תנור למצב גריל עליון.
מחממים את השמן ששמרנו מטיגון חזה האווז, באותה מחבת. מעבירים את תערובת תפוחי האדמה למחבת ומטגנים על להבה בינונית, במשך כמה דקות כשהמחבת מכוסה. הופכים את הלביבה בעזרת צלחת, כאשר התקבלה הזהבה יפה.
"פותחים" ארבע ביצי עין על צידה העליון השחום של הלביבה ומעבירים לתנור למשך כמה דקות ולפי מידת הבישול שאוהבים לביצים.
מוציאים את המחבת מהתנור, מעבירים את הלביבה לצלחת הגשה גדולה ,מפזרים מעל את חזה האווז הפריך ומגישים מיד.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

קרדיט: pexels

הביס המתוק של היום

תפריט נגישות