n
דף הבית / אוכל / גולש הונגרי

גולש הונגרי

גולש הונגרי
צילום: PIXABAY

נכון שבימים עדיין חם (חורף מתי כבר תגיע??) אבל בערבים בהחלט קריר, ואפשר להתחיל להתנחם במנות מחממות כמו גולש סמיך, טעים וטוב.

באדיבות המתכונאית אריקה לוי  ליצרנית התבלינים "נפטון"

 

מצרכים:

1 ו-1/2 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (כתף, אסאדו וכד'), חתוך לקוביות בינוניות

2-1  פלפלים (ירוק, אדום או צהוב), חתוכים לקוביות

1/4 כוס שמן

1 כפית מלח

1 ו-1/2 כפית פלפל שחור של "נפטון"

4-3 כפות פפריקה מתוקה של "נפטון"

שיניים קלופות מראש שום שלם

2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות

1 כוס מרק (ירקות/עוף/בשר)

1 כוס יין אדום יבש או חצי יבש

1/2 כוס עגבניות מרוסקות איכותיות

מי שאוהב יכול להוסיף גם 1/2 כפית זרעי קימל

 

אופן ההכנה:

לחמם סיר בינוני-גדול. להוסיף שמן. לטגן ולהשחים את הבשר מכל הצדדים, בכמה סבבים. להוציא לקערה. באותו סיר לטגן את הבצל (להוסיף עוד שמן אם צריך). להוסיף את הפלפלים והשום ולטגן עד שהם מתחילים להתרכך. להוסיף את העגבניות ואת התבלינים, ולטגן עוד 2-3 דקות

להוסיף את הבשר (כולל הנוזלים שיצאו מהם), ולערבב. להוסיף יין ומרק. על הנוזלים לכסות את הבשר ועוד קצת. אם חסרים נוזלים, להוסיף עוד מעט מרק או מים.

להביא לרתיחה ולטעום את הנוזלים. אם חסר מלח או תיבול – לתקן תיבול.

לכסות את הסיר, להנמיך להבה ולבשל מכוסה במשך שעתיים וחצי, עד שהבשר רך.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

ניידת צקלאקה צילום דוברות משטרת ישראל

זה היה מהיר: נעצר חשוד בתקיפת החייל ברמת גן

תפריט נגישות