אם קצת נמאס מטיגון ורוצים מתכון מהיר ותוצאה מרשימה כמו למשל ערמות דקיקות ומנחמות של תפוחי אדמה רכים, זה המתכון שלכם.
השתדלו להתאים את גודל התפוד לגודל השקע, כך יתקבל מערום יפה ומדויק.
מצרכים להכנת 16 יחידות:
14 תפוחי אדמה קלופים ושטופים
250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
מעט אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
עלעלים מענפי טימין
מעט חמאה להברשה
שן שום חצויה
אופן הכנה:
ממיסים חמאה יחד עם שן שום ומברישים את שקעי התבנית.
פורסים דק דק את תפוחי האדמה בעזרת סכין חד, מתבלים כל שכבה במלח, פלפל ומעט טימין.
מסדרים בתבנית שקעים.
מערבבים שמנת עם מחצית מכמות הגבינה, יוצקים עד ל-3/4 מגובה תלולית תפוחי האדמה ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים כ-45 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מסירים את הכיסוי לאחר 30 דקות, מפזרים מעל כל תלולית מעט גבינה מגוררת ואופים עוד כ-15 דקות עד הזהבה.
משהים כ-10 דקות להתייצבות ומגישים מיד.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]