דף הבית / אוכל / קרמו שוקולד קפה

קרמו שוקולד קפה

קינוח עוצר נשימה שמתאים לליל השנה החדשה


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


 

מתכון ל 4 כוסות

 

מצרכים לקרמבל קקאו:

100 גרם סוכר חום כהה (חצי כוס)

100 גרם אבקת שקד

160 גרם קורנפלור (כוס)

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנטנות

5 גרם מלח (כפית שטוחה)

 

אופן ההכנה:

מכניסים לקערת מיקסר את כלל החומרים ומפעילים על מהירות בינונית. ממשיכים לעבד את המסה במהירות בינונית עד שפירורי הבצק מתאחדים לצ'אנקים קטנים. מפזרים את הבצק על תבנית אפיה בצורה אחידה. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 12 דקות. מצננים את הקראמבל בטמפרטורת החדר למשך חצי שעה, מפזרים בכל כוס קראמבל עד לשליש מגובהה

קרם שוקולד קפה:

400 מיליליטר שמנת מתוקה

100 גרם אספרסו (6 קפסולות)

30 גרם סוכר (3 כפות)

100 גרם חלמון (5 חלמונים)

קורט מלח

300 גרם שוקולד מריר קצוץ לשבבים קטנים

אופן ההכנה:

מביאים שמנת ואספרסו לסף רתיחה, מערבבים היטב חלמון, סוכר ומלח. שופכים בזרם עדין את השמנת לתערובת החלמון, תוך טריפה מתמדת. מוסיפים את השוקולד ונותנים למסה לעמוד במשך דקה. טורפים היטב עד ליצירת קרם אחיד וחלק, מעבירים את הקרם דרך מסננת ומצננים במקרר במשך 3 שעות מוזגים את הקרם לכוסות- מסיימים את הזילוף כשלוש סנטימטר משפת הכוס.

מקשטים עם שערות חלווה ונטיפי שוקולד או כיד הדמיון הטובה עליכם.

 

צילום: אלון מסיקה

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

מארזי סופגניות - צילום שי בן אפריים

מכינים לבד