n
דף הבית / אוכל / פיקניק בכריך אחד

פיקניק בכריך אחד

לרגל יום העצמאות מתכון לסעודת פיקניק בכריך אחד. הכריך מתאים לקרניבורים, קל הכנה, מתאים כמנת פיקניק להכנה בבית, רק לקחת ביס להרגיש בטבע.

כריך ישראלי
צילום: מאיר בולקה

באדיבות "מעדני יחיעם"

 

מצרכים (ל-4 מנות):

4 לחמניות ארוכות שלמות

4 פרוסות נקניק פרושוטו של "מעדני יחיעם"

4 פרוסות נקניק קורנדביף של "מעדני יחיעם"

2 עגבניות חתוכות לפרוסות

2 בצלים חתוכים לרצועות דקות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

1 כף טפנד ממרח זיתים שחורים

 

אופן ההכנה:

חותכים בכל לחמנייה את צד "הנשיקה" ומרוקנים את התוכן מהלחם שבה. בעזרת סכין מורחים תוך כל לחמנייה בשכבה דקה של ממרח זיתים.

במחבת מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפלפלים ולאחר מכן  גם את העגבניות. מטגנים במשך כ- 10 דקות ומסירים מהאש לפני ריכוך מלא של הירקות. מניחים בצד.

מסדרים בתוך כל לחמנייה פרוסת נקניק פרשוטו ופרוסת נקניק קורנדביף בשכבות יפות, עד כחצי מגובה הלחמנייה. מעל שכבת הנקניקים שמים מתערובת הירקות שטוגנו, לאט ובזהירות.

לאחר המילוי, מחברים מחדש את הקצה של כל לחמנייה ועוטפים בנייר אפיה. מהדקים וקושרים עם חוט חזק.

מסדרים את הלחמניות בתבנית ועליהן מניחים כלי כבד עמיד לחום (עדיף כלי חרס). מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי בחום של 120 מעלות.

לאחר צינון חותכים למנות ועוטפים בעטיפת כריך. ניתן להגיש לצד סלט ירקות טרי ומרענן.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

קרדיט: Freepik

שתיית מים בחורף – חשובה והכרחית כמו בקיץ

תפריט נגישות