דף הבית / אוכל / עוגת תפוח בדבש

עוגת תפוח בדבש

מצרכים
1 כוס מים רותחים
1 שקיק תה "ארל גריי"
2.5 כוסות קמח
2 כפות אבקת קקאו
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כף קינמון טחון
1 כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית ציפורן טחון
1 כפית שטוחה מלח
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כוס דבש (לעוגות)
1/4 כוס דבש (להרכבה)
1/2 כוס דבש (לתפוחים)
6 תפוחי עץ "גרני סמית"
1 מקל קינמון
1 כוס מיץ תפוחים (סיידר צלול)
אבקת סוכר להגשה


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


אופן ההכנה:
תפוחים: קולפים את התפוחים, חוצים, מגלענים וחותכים כל מחצית תפוח ל- 4 פלחים.
ממיסים את הדבש במחבת רחבה, מוסיפים את התפוחים יחד עם מקל הקינמון ומערבבים שתי דקות. מוסיפים את הסיידר ומבשלים על להבה גבוהה שלוש- ארבע דקות עד שכל הסיידר נספג בתפוחים והם מזוגגים ומבריקים.
עוגת דבש: חולטים את שקיק התה במים הרותחים 5 דקות, זורקים את התיון ושומרים את נוזל התה. מערבבים יחד בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים.
בקערה רחבה מערבבים ביצים, שמן, סוכר, דבש ותה. מוסיפים פנימה את תערובת החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
הרכבה: משמנים 12 תבניות מאפינס אישיות (אפשר בשמן או ספריי שמן, אבל הכי טוב בחמאה).
יוצקים כפית אחת של דבש לתחתית כל תבנית ומניחים מעל 4 פלחי תפוחים.
ממלאים בבלילת העוגה עד 2/3 גובה התבנית.
אופים ב-160 מעלות, כ-1/2 שעה עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
להגשה: הופכים את העוגה על צלחת הגשה כך שהתפוחים כלפי מעלה. מומלץ לפזר אבקת סוכר מעל ולהגיש.

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

עוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז

עוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז