דף הבית / אוכל / עוגת שוקולד חגיגית

עוגת שוקולד חגיגית

אין חגיגה בלי עוגה: עונת ימי ההולדת בעיצומה, ואי אפשר לחגוג בלי עוגה מדהימה. רגע לפני שמוצאים את הארנק, למה שלא תנסו לאפות בבית?

מצרכים לעוגה לתבנית בקוטר 24 ס"מ:


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


200 גר' שוקולד מריר של כרמית שבור לחתיכות

1/2 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום דחוס

200 גר' חמאה חתוכה לקוביות

5 ביצים

5 כפות קמח תופח

 

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

1/3 כוס שמנת מתוקה

2 חבילות וופלים אגו בטעם שאוהבים

1 חבילת מרשמלו

1 חבילת בייגלה מצופה שוקולד אגו

סוכריות על מקל של

חופן מטבעות שוקולד של כרמית

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור מראש ל-180.

ממיסים שוקולד, שני סוגי סוכר וחמאה.

מוסיפים את הביצים אחת, אחת ומערבבים, שימו לב שהשוקולד לא יהיה חם מידי.

מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים כחצי שעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.

מצננים את העוגה לחלוטין, משחררים בזהירות מהתבנית והופכים על צלחת הגשה כך שהצד התחתון של העוגה יהיה עכשיו העליון.

מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד מריר, ממתינים דקותיים ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק של גנאש שוקולד. מורחים את הגנאש שוקולד על כל העוגה, כולל הדפנות. מדביקים ציפוי של וופלים מבסיס לעוגה כמו גדר. ממלאים את החלק העליון בשלל ממתקים צבעוניים ומשמחים.

יש לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר, אך לשים לב שזאת לא תעלה על 30 מעלות. (לא לשמור במקרר, הממתקים יאבדו את הברק ויספגו לחות)

 

צילום: סטודיו כרמית
צילום: סטודיו כרמית

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

סופגניות

סופגניות מטורפות