דף הבית / אוכל / עוגת שוקולד וקרמל

עוגת שוקולד וקרמל

מצרכים:
1 כוס (250 מ"ל) קפה חם
1/2 כוס (125 מ"ל) אבקת קקאו
2 כוסות (500 מ"ל) סוכר חום
1 כוס (250 מ"ל) שמן קנולה
2 ביצים
1/4 כוס (60 מ"ל) שוקולד מריר קצוץ אקסלנס 70% מוצקי קקאו, מומס
2 כוסות (500 מ"ל) קמח
2 כפות (10 מ"ל) אבקת אפייה
1 כף (5 מ"ל) סודה לשתיה
3/4 כף (4 מ"ל) מלח
1 כוס (250 מ"ל) כדורי שוקולד לינדר קצוץ בכל טעם שאוהבים


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


לגנאש שוקולד מריר:
2/3 כוס (150 מ"ל) קצפת 35%
1 חפיסה (100 גר') שוקולד אקסלנס 70% מוצקי קקאו של לינדט, קצוץ

אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
משמנים קלות ומצפים בקמח תבנית אפיה קוגלוף בקוטר 23. מערבבים את כוס הקפה יחד עם אבקת הקקאו.
מערבבים במיקסר חשמלי את הסוכר החום עם שמן הקנולה, עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הביצים אחת אחת. מוסיפים את השוקולד המומס. מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח. מוסיפים לתוך תערובת ביצים את תערובת הקמח ואת הקפה לסירוגין, ב-2 פעימות נפרדות ולאחר מכן מערבבים לתוך התערובת את כדורי השוקולד הקצוצים לסירוגין עם תערובת הקפה. מעבירים את התערובת לתבנית הקוגלוף המשומנת ואופים כ- 60-55 דקות או עד שקיסם שננעץ בתערובת ייצא יבש. מניחים את התבנית לקירור למשך 10 דקות, מוציאים את העוגה ומניחים על רשת צלייה מכוסה נייר אפיה לקירור מלא.
להכנת גנאש השוקולד: מרתיחים את השמנת המתוקה בסיר וומוזגים אותה על השוקולד הקצוץ שמונח בקערה חסינת חום. להניח למשך דקה ולמערבבים עד קבלת תערובת חלקה. מניחים לקירור למשך כ-10 דק' או עד שהשוקולד מתגבש לכדי זיגוג.
מצפים את העוגה בגנאש ולהניח לה להתגבש כ-30 דקות. מקשים בפירות.

צילום: יח"צ

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

אולי יעניין אותך גם:

פרושוטו

פרושוטו עם מלון, מוצרלה ופסטו