עוגת טראפל שוקולד | גל גפן
דף הבית / אוכל / עוגת טראפל שוקולד

עוגת טראפל שוקולד

עוגת שכבות מפוארת עם שלושה שוקולדים. מי אמר שחייבים דבש בעוגה?


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים לשכבת הבסיס:
130 גרם שוקולד לינדט אקסלנס 70% קצוץ.
1 כוס + 1/2 כף חמאה מומסת
1/3 כוס אבקת סוכר (40 גרם)
קורט מלח
6 ביצים מופרדות
4/3 כוס ו- 2 כפות סוכר (180 גרם)
4/3 כוס ו-2 כפות קמח מנופה (130 גרם)
ליקר קפה

מצרכים לשכבת שוקולד שחורה:
100 גרם לינדט אקסלנס 70% קצוץ
2 כוסות שמנת מתוקה

מצרכים לשכבת שוקולד לבנה:
100 גרם לינדט אקסלנס לבן וניל, קצוץ
1 ו-1/4 כוסות שמנת מתוקה

אופן הכנת שכבת הבסיס:
מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
משמנים את התבנית ומניחים על התבנית נייר אפייה.
ממיסים את השוקולד בסיר כפול (על מנת שלא יישרף). בינתיים, מערבבים היטב את החמאה, המלח והסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
לתערובת יש להוסיף את החלמונים (אחד אחד) ולאחר מכן להוסיף את השוקולד המומס.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים, בהדרגה מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד שהתערובת קשה. בעדינות מקפלים לתערובת השוקולד בכל פעם 1/3 מקציפת החלבונים עד שהתערובת אחידה ואז מוסיפים את הקמח המנופה.
אופים במשך 40 דקות, אחרי כ – 30 דקות אפשר לבדוק אם העוגה מוכנה באמצעות קיסם.
יש לתת לעוגת השוקולד להתקרר מעט ולאחר מכן למרוח מעל העוגה ליקר קפה.
אופן הכנת השכבה השחורה:
ממיסים 1/2מהשוקולד השחור הקצוץ על אש קטנה לזמן ממושך. לאחר מכן, נותנים לתערובת להתקרר מעט.
מקציפים את השמנת עד למרקם סמיך אך לא קשה מידי.
מקפלים את השמנת לתוך השוקולד המומס ומורחים את התערובת של השמנת והשוקולד המומס על העוגה. מנערים את העוגה קלות על מנת לבדוק שאין בועות אויר ומניחים במקרר.
חוזרים על אותו התהליך עם שכבת השוקולד הלבנה.
בתום התהליך מפזרים שוקולד קצוץ מעל לקישוט ומגישים.

צילום: יח"צ

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פלאפל אבוקדו

פלאפל אבוקדו