n עוגת גבינה טבעונית | גל גפן
דף הבית / אוכל / עוגת גבינה טבעונית

עוגת גבינה טבעונית

עוגת גבינה קרה ומהירה להכנה מוגשת בתוך כוסות שהאורחים יבקשו עוד

קינוח עוגת גבינה אוראו.
צילום: חנה יודייקין

עוגת גבינה טבעונית ללא צורך באפייה, קרמית להפליא ומושלמת לשבועות. העוגה הטבעונית שלכם לערב החג.

באדיבות השפית אביגיל מייזליק ו"משומשו"

 

מצרכים:

2  חבילות עוגיות אוראו (350 גרם)

2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (400 גרם)

1 ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (200 גרם)

200 גר' שוקולד לבן פרווה איכותי

1/2 כוס קצפת פרווה או קרם קוקוס

2/3  כוס סוכר

1-2 כפיות מיץ לימון טרי

2 כפות שמן

 

אופן ההכנה:

מפוררים חבילת אחת של עוגיות אוראו בתחתית של 6 כוסות שקופים.

מכינים את המלית: ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן על סיר כפול על אדים. במעבד מזון טוחנים יחד את הגבינות, הקצפת והסוכר. מוסיפים לשוקולד המומס 3-4 כפות מתערובת הגבינות ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים אותה למעבד המזון ומעבדים יחד את כל התערובת. טועמים את המלית ומאזנים את המתיקות, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון.

יוצקים מהתערובת על שכבת עוגיות האוראו בכל כוס ומפוררים שכבה נוספת של עוגיות מפוררות מעל המלית. מכניסים את הכוסות למקפיא למשך שעתיים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

יום תורם הדם. צילום: דוברות מדא

יום תורם הדם הבינלאומי במד"א: לאיזה מקום הגיעה ראשל"צ בתרומות דם?