דף הבית / אוכל / סלמון ים תיכוני עם אורז שחור

סלמון ים תיכוני עם אורז שחור

מצרכים:
1 ק"ג פילה סלמון נקי מעצמות וקשקשים (לא להוריד את העור) חתוך ל-4
1/2 ק"ג אורז ריזוטו שחור
8-7 יח' פטריות פורטובלו בינוניות חתוכות לרבעים
8-7 יח' פטריות שמפיניון גדולות חתוכות לרבעים
3 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף נענע קצוצה
שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
שמים את האורז בסיר עם 4 ליטר מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה וממשיכים לבשל במשך 25 דקות. מסננים את האורז ושוטפים במים כדי לקרר.
מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
מניחים את נתחי הסלמון על תבנית עם נייר אפיה, מורחים בנדיבות שמן זית מכל צידי הדג, ממליחים ומפלפלים.
מכניסים לתנור למשך 12-10 דקות.
מחממים מחבת כבדה, יוצקים כ- 5-6 כפות שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים היטב
מוסיפים את האורז למחבת
מוסיפים כ-1/2 כוס מים ומערבבים היטב. ממליחים ומפלפלים. כאשר המים מתאדים כמעט לחלוטין, מוסיפים את כל עשבי התיבול למעט כף בצל ירוק. ממשיכים לערבב עד אידוי סופי של המים.
מעבירים את האורז לכלי הגשה או לצלחות אישיות, מניחים מעל את נתח הדג ומפזרים בצל ירוק לקישוט.

צילום: אנטולי מיכאלו

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

קרדיט: pexels

הביס המתוק של היום

תפריט נגישות