דף הבית / אוכל / סלט סלק וקממבר עם אגוזים

סלט סלק וקממבר עם אגוזים

סלק הוא ירק חורפי מובהק, אבל השילוב הזה של עלים ירוקים, סלק, אגוזים, קרוטונים עם גבינת קממבר מותכת ותפוחים חמצמצים- מתאים לכל עונות השנה.
כדי לקצר תהליכים, אפשר לקנות סלק מוכן וקלוף, שיש במחלקות הירקות ובחנויות עטוף בניילון, כי אפיית הסלק היא עיקר העבודה.
המתכון הוא ל-2 מנות, אך מומלץ להכין יותר סלק, לקלוף ולשמור בצנצנת.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים:
תערובת עלים ירוקים – חסה רגילה, מסולסלת, רוקט
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
6 טבעות בצל סגול
4 כפות רוטב סילאן (ר' מתכון)
1/2 תפוח ירוק
1 סלק גדול או 2 קטנים
5 אגוזי מלך ( 10 חצאים)
6 פרוסות דקות בגט או לחמנייה
1/2 כפית חמאה
מעט שום כתוש, ממש מעט
80 גרם גבינת קממבר, בערך
מטחנה עם פלפל שחור
מלח גס לאפייה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית קטנה במלח גס ומניחים עליה את הסלק. אופים בין 1/2 שעה לשעה, הסלק רך למגע מבחוץ כשהוא מוכן. מצננים קצת, קולפים ומכינים את הסלט:
פורסים את התפוח ומורחים במיץ לימון. תולשים את העלים הירוקים, בוזקים מעט מלח, שמן זית ולימון. מערבבים ומניחים בצלחת זוגית או בשתי צלחות. חותכים את הסלק לפלחים ומניחים מסביב. מניחים טבעות בצל מעל ויוצקים מעט רוטב סילאן על הכל.
5 דקות לפני ההגשה: את פרוסות הבגט מורחים במעט חמאה וטיפונת שום כתוש, מניחים על תבנית וקולים 2 דקות בתנור החם. מוציאים, מניחים על כל פרוסה פיסת גבינה ומחזירים לתבנית. מוסיפים לתבנית את האגוזים וקולים בתנור עוד שתי דקות לכל היותר.
מניחים את הלחם הקלוי על הסלט כשהגבינה כלפי מעלה, מפזרים את האגוזים וטוחנים מעל מעט פלפל שחור.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

אולי יעניין אותך גם:

רביולי גבינות שמש פסטה ריקו

רביולי גבינות שמש