n נקניק שוקולד | גל גפן
דף הבית / אוכל / נקניק שוקולד

נקניק שוקולד

נקניק השחר העולה
צילום: רחלי קרוט

אין כמו חג כדי להיזכר במתכון נוסטלגי במיוחד, שגם ילדים וגם מבוגרים יתעלפו עליו.

באדיבות רחלי קרוט ל"שחר העולה"

 

מצרכים:

1 שרוול (250 גרם) פתי בר קלאסי

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

4 כפות ממרח "השחר העולה"

50 גרם חמאה מומסת

2 כפות קקאו איכותי

200 גרם שוקולד מריר (אפשר גם חלב)

 

לעיטור:

2 כוסות קוקוס לבן

 

אופן ההכנה:

שמים את הפתי בר בשקית כפולה ומכים עד שנוצרים פירורים קטנים. עוד אופציה היא לטחון בפולסים במעבד מזון. שימו לב שחשוב שישארו צ'אנקים של עוגיות ולא אבקה דקה.

שוברים את השוקולד לקוביות, מעבירים לקערה שמתאימה למיקרו ומוסיפים את החמאה. ממיסים ביחד, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ומבריק.

בקערה בינונית שמים שמנת מתוקה וממרח השחר העולה וטורפים היטב עד שנוצר רוטב חלק.

מוסיפים את השוקולד המומס והקקאו ומערבבים היטב.

מוסיפים את הפתי בר הטחון ומערבבים עד שנוצרת תערובת שמזכירה כדורי שוקולד.

חשוב: אם התערובת רכה מדי, תלוי כמה דק טחנתם את הפתי בר, אפשר להוסיף עוד פתי בר טחון.

פורסים ניילון נצמד על השיש ומחלקים את התערובת ל-2. מכל חלק יוצרים נקניק הדוק שעוטפים היטב בניילון. חשוב להדק היטב כדי שלא יהיו בועות אויר בפנים ובזמן החיתוך זה לא יתפרק.

חוזרים על הפעולה ויוצרים עוד נקניק שוקולד.

מעבירים למקרר או למקפיא לשעה ובינתיים מניחים את הקוקוס בתבנית מלבנית או בצלחת גדולה.

מוציאים את נקניק השוקולד שהספיק בינתיים קצת להתייצב מהמקפיא ומגלגלים בתןך הקוקוס כך שהוא יצפה היטב את כולו.

מחזירים למקפיא או למקרר עד שרוצים להגיש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

רביולי גבינות שמש פסטה ריקו

רביולי גבינות שמש