n
דף הבית / אוכל / מרק ערמונים ופטריות שיטאקי

מרק ערמונים ופטריות שיטאקי

מרק פטריות ובקצ'וי
מרק פטריות ובקצ'וי באדיבות חוות תקוע
צילום: שרית גופן

החורף חוזר סוף סוף לביקור בסוף השבוע, ובשבילו כדאי לאמץ מרק טעים, סמיך ומנחם. בול לסגר ולחורף.

באדיבות "חוות תקוע"

 

מצרכים:

300 גרם ערמונים צלויים וקלופים מוכנים

2 חבילות 25 גרם פטריות שיטאקי מיובשות 'חוות תקוע'

2 בצלצלי שאלוט קצוצים

2 כפות חמאה

1 כף שמן זית

1 שיני שום פרוסות

1 גזר בינוני חתוך גס

6 כוסות מרק ירקות צח

2 כוסות מים

8 גבעולים תימין שלמים

מלח ופלפל גרוס

1 שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

משרים את הפטריות במים רותחים ל-1/2 שעה, מסננים מהנוזלים וקוצצים. שומרים את הנוזלים להמשך

מחממים חמאה ושמן זית בסיר ומוסיפים פטריות, מלח ופלפל, ומטגנים תוך ערבוב עד שהפטריות מתחילות להשחים (כ-5 דקות). מוסיפים את בצלצלי השאלוט, שום וגבעולי תימין וממשיכים לערבב על להבה בינונית- נמוכה עד שהבצלצלים הופכים לשקופים  (כ-8 דקות).

מוסיפים את הערמונים ומבשלים עד להזהבה (כ- 5 דקות) ומוסיפים מרק צח. מודדים את כמות מי ההשריה של הפטריות, משלימים 2 כוסות עם המים ומוסיפים לסיר עם תפוחי אדמה וגזר ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל למשך שעה (עד שהערמונים מתפוררים).

מסלקים את גבעולי התימין, מצננים מעט ומרסקים במעבד מזון ידני עד לקבלת מרקם חלק.

מחזירים לסיר ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

להגשה- מעבירים לקעריות מרק ומוסיפים שמנת מתוקה במרכז ומקשטים בעלה תימין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

ניידת צקלאקה צילום דוברות משטרת ישראל

זה היה מהיר: נעצר חשוד בתקיפת החייל ברמת גן

תפריט נגישות