דף הבית / אוכל / מרק עוף עם קניידלך

מרק עוף עם קניידלך

מצרכים:
1 עוף בינוני
חצי קילו בשר שפונדרה
4 גזרים
2 שורש סלרי
2 שורש פטרוזיליה
4 בצלים בינונים
צרור פטרוזיליה, שמיר וסלרי
מצרכים לקניידלך:
300 גרם שומן עוף
1/2 ק"ג קמח מצה
1 כפית שטוחה מלח רגיל
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית פלפל שחור
1/2 ליטר מים חמים
6 ביצים


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


אופן ההכנה:
בתוך סיר עמוק ממלאים מים בגובה 3/4, מניחים את העוף והבשר ומביאים לרתיחה. מנקים את הקצף שנוצר עד היעלמותו. מוסיפים את ירקות השורש, בצלים וגזרים, ממשיכים לבשל עד לריכוך העוף ומוציאים אותו. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד לריכוך הבשר. מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר, ולאחר מכן מעבירים את המרק במסננת עד להיותו זך.

אופן הכנת הקניידלך:
ממיסים בסיר 300 גרם שומן אווז או שומן עוף ומקררים אותו.
בקערה נפרדת שמים חצי ק"ג קמח מצה, מוסיפים כפית שטוחה מלח רגיל, כפית אבקת מרק עוף וכפית פלפל שחור. מוסיפים את השומן וחצי ליטר מים חמים.
מקררים ומוסיפים 6 ביצים.
מרתיחים מים ומוסיפים מרק עוף לפי הטעם ויוצרים כדורים קטנים ומבשלים 15-10 דקות.

צילום: רלי לב

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

אולי יעניין אותך גם:

פרושוטו

פרושוטו עם מלון, מוצרלה ופסטו