לזניה פסטה עם קישואים וגבינות ברוטב נפוליטנה | גל גפן
דף הבית / אוכל / לזניה פסטה עם קישואים וגבינות ברוטב נפוליטנה

לזניה פסטה עם קישואים וגבינות ברוטב נפוליטנה

מנה בהשראת המטבח האיטלקי, עם רוטב מוכן כשאין יותר מדי זמן. מה שבטוח, כולם יזללו ממנה בארוחת הערב.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים לתבנית בגודל 20 על 30

1/2 חבילת דפי לזניה, לא מבושלים
3 זוקיני/קישואים, לא קלופים
1 מיכל (200 גרם) גבינת שמנת או ריקוטה או מסקרפונה
1 קוטג'
150 גרם גבינה בולגרית או פטה
200 גרם גבינה צהובה מגורדת (מחולקת ל-150 גרם ועוד 50 גרם בנפרד)
2 ביצים
2 כפות קמח
10 עלי בזיליקום
2 צנצנות רוטב עגבניות נפוליטנה של "קנור"

אופן ההכנה:
חותכים את הזוקיני לאורכם לפרוסות בעובי 5-3 מ"מ וקוצצים דק את עלי הבזיליקום.
מערבבים בקערה את הגבינות עם הביצים והקמח, שימו לב שמים רק 150 גרם גבינה צהובה, השאר מיועד לחלק העליון. מוסיפים את עלי הבזיליקום.
בתבנית שמתאימה לתנור שמים 3-2 כפות מרוטב העגבניות ומורחים כך שתיווצר שכבה דקה.
מניחים דפי לזניה אחד לצד השני בלי שהדפים יעלו אחד על השני.
מניחים מעל דפי הפסטה 1/4 מכמות הגבינות ומורחים בצורה שווה על כל הפסטה.
מזלפים 1/4 מכמות הרוטב ומניחים הפעם שכבות של פרוסות זוקיני. חוזרים על הפעולה כאשר פעם אחת שמים עלי לזניה ופעם אחת זוקיני (סה"כ 2 שכבות דפי פסטה ו-2 שכבות פרוסות קישואים/זוקיני). בשכבה האחרונה, אחרי רוטב העגבניות, מפזרים את שאר הגבינה הצהובה.
עוטפים את התבנית עם הלזניה ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות.
מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד הזהבה, בערך 20 דקות.

צילום: רחלי קרוט

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

אולי יעניין אותך גם:

המבורגר

ההמבורגר של בלק