דף הבית / אוכל / לזניה עשירה בגבינות

לזניה עשירה בגבינות

לרגל חגיגות חודש איטליה ברשת "טיב טעם", חברת ישרקו (חברת בת) יבואנית פסטה פרימיום סורג'יטל מאיטליה. מנדבת מתכון מפנק של עלי לזניה בלגן עם בייבי תרד, פטה עיזים וקרעי מוצרלה טרייה.
מצרכים:
1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה SURGITAL, שהופשרו במקרר כמה שעות
2 שקיות (400 גרם) בייבי תרד או צרור תרד תורכי
3 כדורי מוצרלה גדולים קרועים ביד
200 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת גס
3 שיני שום קצוצות
עלים מצרור קטן של אורגנו
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים תנור במצב גריל עליון ל-180מעלות. מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים. כשהמים רותחים קורעים פנימה את עלי הלזניה (הם נקרעים בקלות ומאוד נוחים לעבודה) ומבשלים 2 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים עלי תרד ומבשלים דקה נוספת. מסננים את כל תכולת הסיר ומעבירים את הפסטה והתרד לתבנית אפייה גדולה. מוסיפים לתבנית שום, גבינות ואורגנו, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מזלפים מעל שמן זית.
צולים בתנור 15 דקות עד שהגבינות מבעבעות ומזהיבות. ומגישים חם.

צילום: אסף אמברם

  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה דג במחבת של סולתם שפית מאיה דארין

פילה דג עם קרסט תבלינים וירקות