n לביבות ירק עם סלמי | גל גפן
דף הבית / אוכל / לביבות ירק עם סלמי

לביבות ירק עם סלמי

לביבות ירק עם סלמי צילום ניקי בי (2)
צילום: ניקי בי

רגע לפני שנפרדים מהפנינג הלביבות, קבלו עוד מתכון אחד טעים במיוחד של לביבות ירק, מירקות שניתן למצוא בכל מקרר. ללביבות מוסיפים שדרוג מיוחד של סלמי. 10 דקות הכנה ויש צלחת מלאה לביבות זהובות ומענגות על השולחן.

באדיבות חברת "מעדני יחיעם" והשפית ניקי בי

 

מצרכים:

1 בצל בינוני

150 גרם נקניק סלמי סרוולט "מעדני יחיעם"

1 כף סוכר חום דמררה

2 גזר

2 קישואי זוקיני קטנים

1 בטטה

3 שיני שום

3 תפוחי אדמה בגודל בינוני

1 ביצה

1/2 כוס + 2 כפות קמח

6 כפות שמן טיגון

1 כפית שטוחה מלח

 

 

אופן ההכנה:

בסיר מרתיחים מים עם תפוח אדמה אחד מקולף ומבשלים עד שהוא רך. מסננים את המים ומועכים כמו פירה.

קוצצים את הבצל ומחממים מחבת עם 3 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ומוסיפים את הסוכר חום. מערבבים עד שכל הסוכר נמס ומעבירים לקערה.

מקלפים את הבטטה, שני תפוחי האדמה והגזר. מגרדים את הירקות ואת הזוקיני בחורי המגרדת הגדולים ומוסיפים לבצל יחד עם תפוח האדמה המעוך.

חותכים את נקניק הסלמי לקוביות קטנות, מוסיפים לירקות יחד עם הקמח, הביצה וממליחים. במידת הצורך מסננים נוזלים.

מחממים מחבת עם כ-3-4 כפות שמן. יוצרים לביבות ומניחים במחבת. משטחים קצת עם מזלג ומטגנים עד שהצד התחתון מזהיב יפה. הופכים בעדינות לצד השני ומטגנים שמזהיב. מוציאים מהשמן לנייר סופג.

אפשרות אפייה: מחממים תנור ל- 180 מעלות. על גבי תבנית עם נייר אפייה משומן מסדרים את הלביבות ומכניסים לאפייה בתנור למשך 25 דקות. הופכים את הלביבות ואופים 20 דקות נוספות, עד להזהבה של שני הצדדים.

ניתן להגיש עם צ'יפס אפוי, לצד סלט עגבניות, פיתות בטאבון וטחינה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

אוזני המן שיש

אוזני המן בדוגמת "שיש" במילוי טחינה