דף הבית / אוכל / טנזיה של פירות יבשים מקורמלים על קוסקוס מלא

טנזיה של פירות יבשים מקורמלים על קוסקוס מלא

תבשיל עשיר ומלא טעם וניחוחות של פירות יבשים עם תוספת של קוסקוס מלא. מושלם לשולחן החג


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים:
1 חבילה קוסקוס מלא של "סוגת"
10 משמשים מיובשים
10 שזיפים מיובשים מגולענים
100 גרם צימוקים
2 בצלים פרוסים דק
150 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כף סילאן
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מלח
שמן לטיגון

לעיטור:
שקדים
פיסטוקים

אופן ההכנה:
מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל השקית. חותכים את הפירות המיובשים לרצועות בעובי 2-3 ס"מ. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל 10-5 דקות, עד להזהבה.
מוסיפים את הפירות המיובשים, סילאן, פלפל שחור גרוס, קינמון ומלח ומערבבים.
מוסיפים 1/4 כוס מים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-15 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים.
במחבת יבשה קולים מעט את אגוזי המלך ומוסיפים לתבשיל הפירות המיובשים.
מניחים את התבשיל על גבי הקוסקוס, מעטרים בשקדים ובפיסטוקים ומגישים.

צילום: סטודיו יוסי סליס

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פילה דג במחבת של סולתם שפית מאיה דארין

פילה דג עם קרסט תבלינים וירקות