דף הבית / אוכל / טארט אגסים ודבש

טארט אגסים ודבש

מצרכים:
תבנית טארט בקוטר 28 ס"מ משומנת ומקומחת
תחתית בצק פריך:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח (2 כוסות)
100 גרם אבקת סוכר (שקית)
ביצה טרופה
קרם שקדים (מספיק לשני טארטים):
200 גרם חמאה רכה
200 גרם שקדים טחונים (2 כוסות)
200 גרם סוכר (כוס)
2 ביצים
מילוי אגסים:
8-9 אגסים חתוכים למניפות
50 גרם חמאה
2 כפות דבש


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


אופן הכנה:
שמים במעבד מזון את הקמח , אבקת סוכר והחמאה. מעבדים עד שנוצרים פירורים.
מוסיפים ביצה, ממשיכים לעבד ומפסיקים ברגע שנוצר כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה לפחות.
אפייה עיוורת: מחממים תנור ל- 180 מעלות, מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ ומרפדים בתבנית משומנת במעט חמאה ומקומחת. רצוי להקפיא או לקרר טרם האפייה.
כדי שהבצק לא יתפח במהלך האפייה, מכסים אותו בנייר אלומיניום וממלאים את התבנית בשעועית יבשה או כל תחליף המשמש כמשקולת.
אופים כ- 10 דקות, מסירים בזהירות את המשקולת ואת נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 3 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים קלות לפני הוספת המילוי.
קרם שקדים: שמים במעבד מזון סוכר, שקדים וחמאה ומעבדים 4 דקות.
מוסיפים את הביצים אחת אחת עד לתערובת אחידה ושומרים במקרר.
מילוי אגסים: ממיסים במחבת את החמאה והדבש ומוסיפים את האגסים, מבשלים עד לריכוך, מצננים.
הרכבת הטארט:
מוסיפים חצי גביע שמנת חמוצה למחצית מכמות קרם השקדים ומערבבים, מורחים על בסיס העוגה.
מסדרים את האגסים על קרם השקדים.
אופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
רגע לפני ההגשה ואחרי צינון, מומלץ לבזוק אבקת סוכר מעל העוגה.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פרושוטו

פרושוטו עם מלון, מוצרלה ופסטו