דף הבית / אוכל / חמין ספגטי עם אסאדו

חמין ספגטי עם אסאדו

החמין נחשב לאחד המאכלים האהובים ביותר על הישראלים וחוצה עדות, מגזרים ומגדרים. אי אפשר להעביר ימי שבת חורפיים בלי צלחת חמין טובה ומהבילה. מותג הפסטה "ברילה",  מציע מתכון לחמין ספגטי שיהפוך את חמין השבת שלכם לשונה וטעים לא פחות מהמתכון השגרתי.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


את המתכון יכולים להכין גם אלו שלא קיבלו את כובע הבשלנים של הבית.

אביזרים:

תבנית עמוקה לאפייה מלבנית

נייר אפייה

מצרכים:

1 צנצנת רוטב ברילה בזיליקום

1 חבילת ספגטי בוקטיני (ספגטי מס' 9) של ברילה

5 יחידות אסאדו חתוכות עם העצם

7 שיני שום

5 כפות שמן זית

2 בצלים חתוכים לרבעים

כפית מלח

200 גרם ערמונים

כפית פלפל שחור גרוס

כף גדושה פפריקה

מים לכיסוי הפסטה

3 כפות טימין – רק העלים

אופן ההכנה:

מבשלים את הספגטי ומסננים. במחבת מניחים שמן זית, רבעי בצלים ואת האסאדו, מטגנים מכל הכיוונים עד שהבשר והבצלים משחימים ומניחים את המחבת בצד.

מערבבים בקערה את הספגטי עם צנצנת הרוטב, השום, הפפריקה, המלח, הפלפל והטימין.

בתבנית מלבנית משומנת, רצוי מרופדת נייר אפייה משומן, מניחים מעט מהספגטי, מניחים את חתיכות הבשר והבצלים על התבנית, מפזרים ערמונים ושופכים את שמן הבשר מעל.

מכסים בשאר הספגטי. מכסים במים עד לכיסוי הספגטי. עוטפים בנייר אפייה שמעליו נייר כסף.

אופים בתנור בחום של 130 מעלות ללילה, או לכ- 7 שעות.

צילום: אפיק גבאי

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

אולי יעניין אותך גם:

גלידת מאצ'ה

גלידת מאצ'ה מנטה