דף הבית / אוכל / חלת תפוחים

חלת תפוחים

חומרים


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


1 ק"ג קמח חלה סוגת, מנופה
500 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
40 גר' שמרים
400 גר' קוביות תפוחי עץ גרנד קלופות, בגודל 1/2 ס"מ
3 חלמונים
3/4 כוס סוכר קנים טבעי
1 ו-1/2 עד 1 ו-3/4 כוס סיידר טבעי (ללא תוסת סוכר)
1 כף מלח

אופן ההכנה
1. מערבבים את הקמח המנופה עם השמרים. מוסיפים את הסיידר, החלמונים והסוכר ולשים לבצק קשה, תוך כדי הוספת 450 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות.
2. מקפיצים במחבת חמה את קוביות התפוחים ב-50 גר' חמאה הנותרת עד להזהבה.
3. מצננים במסננת עד לטמפרטורת החדר. (אפשר לעשות את השלב הזה לפני תחילת הלישה כמובן, ואפילו עדיף) ולהוסיף לבצק עם כף מלח. להמשיך ללוש עד לקבלת בצק רך ועדין.
4. מכסים בניילון ומתפיחים ללילה במקרר (כדי שהחמאה תיתפס).
5. מחלקים על משטח מקומח את הבצק הקר ל-16 כדורים קטנים.
6. משמנים בחמאה ומקמחים שתי תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ. מכניסים לכל תבנית 8 כדורים עם רווח בינהן ומכסים בניילון. מתפיחים כשעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר.
7. מכניסים לתנור מחומם ל-180 מעלות ואופים את החלות הללו כ-50 דקות או עד שהן מזהיבות.
8. רצוי להבריש את החלות בביצה מדוללת במעט מים, ולפזר מעט סוכר קנים מעל.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

רביולי גבינות שמש פסטה ריקו

רביולי גבינות שמש