דף הבית / אוכל / חלת כדורי שמרים במילוי טחינה עם שוקולד

חלת כדורי שמרים במילוי טחינה עם שוקולד

מומלץ לאכול את הכדורים בעודם חמים. נפלא לארוחת ביניים או כקינוח לצד שתייה חמה.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים:

תבנית בקוטר 26 ס"מ עגולה או אובאלית

 

לכדורי השמרים:

4 כוסות קמח לבן מנופה

100 גרם חמאה מומסת

1 כף גדושה שמרים יבשים

1 כפית מלח

1 ביצה בגודל בינוני

1.5 כוס מים פושרים

1/2 מיכל ממרח טחינה עם שוקולד (200 גרם)

לצימוקים ברום:

50 גרם צימוקים שחורים קטנים

4 כפות רום או וודקה

לציפוי:

1 ביצה טרופה בגודל בינוני

חופן סוכריות או שבבי שוקולד לקישוט, שומשום או פרג

אופן ההכנה:

הכנת הצימוקים: משרים בקערה קטנה צימוקים ורום למשך כחצי שעה ומערבבים מדי פעם. מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה יחד עם מחצית מכמות ממרח הטחינה עם שוקולד. מערבבים ומניחים בצד.

הכנת הבצק: בקערה גדולה שמים את כל החומרים: קמח, שמרים, מלח, חמאה מומסת, ביצה וכוס מים אחת ומתחילים ללוש במיקסר (או ידנית), תוך הוספת מעט מים עד לקבלת בצק אחיד, רך ומעט שומני.

מניחים את הבצק בקערה מקומחת ומכסים במגבת לתפיחה של חצי שעה במקום חמים.

כעבור חצי שעה לשים שוב את הבצק להוצאת אוויר ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה.

מילוי הכדורים: לוקחים כדורי בצק, פותחים אותם בידיים לצורת עיגול וממלאים מתערובת הממרח והצימוקים בנדיבות. סוגרים את הבצק בעדינות ומגלגלים בידיים ללחמנייה עגולה בגודל בינוני.

מחממים תנור ל- 180 מעלות, מסדרים את הכדורים בתבנית משומנת כאשר כדורי השמרים צמודים אחד לשני ויוצרים צורה של "חלה".

מברישים בביצה טרופה, זורים סוכריות שוקולד ואופים כחצי שעה עד שהכדורים זהובים.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

רביולי גבינות שמש פסטה ריקו

רביולי גבינות שמש