דף הבית / אוכל / הסופגנייה התוניסאית

הסופגנייה התוניסאית

מצרכים לבצק:
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
1/4 כוס שמן
1/2 1 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון עמוק


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים למלית:
2 חבילות טונה סטארקיסט מסדרת 'לה סנדביץ"
2.5 כפות אריסה
5 ביצים קשות, קלופות ופרוסות
2.5 תפוחי אדמה גדולים שבושלו במי מלך יחד עם הקליפה, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ
לימון כבוש קצוץ
חופן זיתים שחורים מגולענים
3 עגבניות קטנות חצויות, חתוכות לפרוסות
מלפפונים חמוצים, חתוך (אופציונלי)
מלח, פלפל, מיץ לימון לפי הטעם

אופן הכנה:
לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד.
מניחים בצד את הבצק מכוסה היטב עד שמכפיל את נפחו, מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, מגלגלים לכדורים, יוצרים לחמניות מאורכות ומניחים שוב לתפוח.
מחממים שמן ומטגנים עד שהלחמניות מזהיבות.
לאחר שהתקררו, חותכים את הלחמניות לאורכן, מורחים לאורך הלחמניות אריסה ומניחים לימון כבוש. מסדרים מעל טונה, פרוסות ביצה קשה, תפוח אדמה, עגבנייה, מלפפון חמוץ. מתבלים ומוסיפים זיתים שחורים.
סוחטים מעט מיץ לימון ומגישים.

צילום: נועם פריסמן

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פרושוטו

פרושוטו עם מלון, מוצרלה ופסטו