מצרכים:
1 כוס חלב (אפשר להחליף בחלב סויה/אורז/שקדים)
3 כוסות מים
1 כפית חמאה
1 כוס שיבולת שועל
1/4 כפית מלח
1 תפוח/אפרסק/אגס מגולען וחתוך לקוביות
1/3 כוס קונפיטורת תפוח אגס או אפרסק פסיפלורה "יד מרדכי"
1/3 כוס שקדים או אגוזי לוז
אופן ההכנה:
מערבבים את המים עם החלב במחבת/סיר בינוני ומביאים לרתיחה קלה.
בינתיים, ממיסים חמאה במחבת בקוטר 25-30 ס"מ על אש בינונית. מוסיפים את שיבולת השועל ומטגנים למשך 2 דקות.
מעבירים את שיבולת השועל הצלויה אל סיר הנוזל ומצמצמים למשך 20 דקות עד שהתערובת מאד סמיכה.
מוסיפים מלח, פרי וקונפיטורה לבחירתכם.
ממשיכים לצמצמם תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שכל הנוזל נספג בשיבולת השועל והיא קיבלה מרקם קרמי ודייסתי.
מורידים מהאש. אפשר לפזר אגוזים או שקדים ומגישים
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]