דף הבית / אוכל / ביסקוטי אגוזים ושקדים בציפוי טחינה

ביסקוטי אגוזים ושקדים בציפוי טחינה

קבלוגרסה מיוחדת לעוגיות: ביסקוטי טבולים בממרח טחינה עם סילאן עם תוספות מפנקות שמעניקות אקסטרה טעם וקראנצ'יות לעוגייה. ניתן לשמור את העוגיות בקירור או במקום יבש למשך מספר ימים.

מצרכים:
לביסקוטי:
3 כוסות קמח מנופה
1.5 כוסות סוכר חום
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות מיץ תפוחים
1/2 כפית מלח
1 כף גרידת לימון
3 ביצים גודל L
1.5 כוסות אגוזי לוז טבעיים
1.5 כוסות שקדים
1/2 כוס פקאנים טבעיים
לציפוי:
1/2 כוס ממרח טחינה עם סילאן "אחוה"
3 כפות שברי "ברס" (תערובת שברי אגוזים ושבבי קרמל, ניתן למצוא בחנויות מתמחות)
3 כפות שברי פיסטוקים
3 כפות שברי פקאן מסוכר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות. בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל, מלח, יחד עם האגוזים, השקדים והפקאנים.
בקערה נוספת מערבבים את החומרים הרטובים: תמצית וניל, מיץ תפוחים, ביצים וגרידת לימון. מכניסים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים היטב עד אשר נוצר בצק אחיד.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ובידיים רטובות יוצרים 4 כיכרות. מניחים במרווח די גדול על תבנית אפייה משומנת (מומלץ לאפות ב-2 תבניות נפרדות).
אופים את הכיכרות 20-30 דקות או עד שהן מזהיבות מבחוץ ומרכז הגליל קשה למדי. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
מורידים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות.
כשהכיכרות התקררו לחלוטין חותכים לעוגיות בעובי של כ- 1 ס"מ ומסדרים בצפיפות על רשת אפייה. אופים למשך כ- 10-15 דקות נוספות מכל צד ועד שהביסקוטי יבשים. מצננים לחלוטין.
לציפוי הביסקוטי: טובלים כל קצה אחד של ביסקוטי בממרח טחינה עם סילאן ומצפים בשברי ברס, פקאנים או פיסטוקים ומניחים בקופסא.

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

קרדיט: pexels

הביס המתוק של היום

תפריט נגישות