דף הבית / אוכל / בורקס המן במילוי טונה

בורקס המן במילוי טונה

כמו בכל שנה, אוזני ה-המן מנסות להמציא את עצמן מחדש, עם מגוון שילובים ומילויים מתוקים ועתירי קלוריות החל משוקולד, קרמל ועד למרשמלו ומרציפן

בורקס. אילוסטרציה.
בורקס. אילוסטרציה.

השנה, 'קונדיטוריית דולצ'ינלה' בשיתוף חברת 'טונה סטארקיסט' החליטו לשנות את מפת אוזני ההמן עתירות הסוכר ולהציע בורקס המן, מאפה מלוח בצורת אוזן המן, מפתיע וטעים עם מילויי טונה אשר משתלב נהדר בסעודת פורים וגם אחרי החג.


  יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "גל גפן" Joffe.dana@gmail.com


מצרכים

לבצק:

100 גרם חמאה רכה או מרגרינה ללא שומן טראנס

4 כפות מים

1 כפית מיץ לימון

320 גרם קמח

קורט מלח

 

חומרים למלית:

2 קופסאות טונה סטארקיסט לייט 4% שומן בטעם טבעי (מסוננות)

4 ביצים קשות

2 חצילים קלויים בתנור

2 תפוחי אדמה גדולים אפויים ללא קליפה

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור בצל ירוק קצוץ

מלח

פלפל שחור גרוס

ביצה טרופה להברשת הבצק

 

אופן ההכנה:

מערבבים ידנית או במיקסר את החמאה עם מים ומיץ לימון.

מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דסקית.

מכסים בניילון את הבצק ומקררים כשעה במקרר.

בזמן הזה מכינים את המלית, מערבבים את כל חומרי המלית ומחממים תנור ל-190 מעלות.

מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה.

מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית, מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש.

מניחים בתבנית במרווחים של שלושה ס"מ, מורחים שנית ביצה על הבצק החיצוני ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.

 

בורקס המן מלוח במילוי טונה
צילום : הדס ניצן

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל joffe.dana@gmail.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

פרושוטו

פרושוטו עם מלון, מוצרלה ופסטו